Ploieşti: 200 de familii în pericol! În Boldeşti Scăieni pământul a luat-o la vale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de familii din oraşul Boldeşti - Scăieni riscă să rămână izolate din cauza alunecărilor de teren. O casă s-a prăbuşit deja, alta este în pericol, iar un stâlp de înaltă tensiune a rămas suspendat doar în fire, după ce pământul a luat-o la vale.

Alunecarea de teren din cartierul Seciu, parte a oraşului Boldeşti - Scăieni, s-a accentuat în cursul zilei de ieri, după ce zăpada topită s-a revărsat şuvoaie pe dealuri. Malul s-a rupt chiar lângă Drumul Judeţean 232 care leagă Boldeşti Scăieni de comuna Plopu. Practic este singura cale de acces pentru localnicii din două sate. Pamântul care o ia la vale în fiecare oră a dărâmat deja o locuinţă şi a afectat o casă în care stă o familie, cu un copil de 13 ani.

„Îmi este teamă că o să rămânem în drum de tot. Ne păzim casa pe timp de noapte ca să nu se dărâme. Este foarte greu şi dureros să-ţi vezi munca de-o viaţă cum se duce. Îmi vine să plâng", a spus Petre Păturan, unul dintre localnicii a cărui casă este afectată de alunacările de teren din zonă. „Cred că vine sfârşitul lumii: inundaţii, ger, nămeţi, şi acum fuge pământul. E un blestem. Am văzut că aşa e în toată lumea, prăpăd", a zis Violeta Păun, din Boldeşti Scăieni.

Şoseaua stă să se rupă în două

Autorităţile monitorizează alunecarea  de teren şi îi vor evacua pe oameni dacă imobilele în care locuiesc riscă să se prăbuşească. Afectate de alunecarea de teren au fost şi reţelele din zonă. Un stâlp de înaltă tensiune stă agăţat în câteva fire, iar râpa care s-a format lângă şosea riscă să rupă şi o conductă de gaze.

Mai multe amănunte despre acest subiect aflaţi, mâine, în cotidianul "Adevărul de Seară", ediţia de Ploieşti.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite