Ploieşti: 17 familii dintr-o localitate prahoveană s-au racordat ilegal la reţeaua de gaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unor controale care au avut loc în ultimele zile, jandarmii şi poliţiştii prahoveni au descoperit în localitatea Mărginenii de Jos 17 imobile racordate ilegal la reţeaua de gaze naturale.

Fără teama că locuinţele ar putea sări în aer, proprietarii realizaseră improvizaţii cu ajutorul unor furtune legate la robinetul de branşament, ce nu avea contor, sau la priza de presiune gaz a regulatorului.  

Alţii au fost prinşi că blocau funcţionarea echipamentului de măsurare prin presarea mecanismului integrator cu ajutorul unor bride sau că introduceau ace sau bucăţi de plastic în contor pentru a nu înregistra consumului de gaze.

Celor în cauză li s-au întocmit actele premergătoare pentru furt calificat, şi executarea şi folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la sistemul de alimentare cu gaze naturale pentru ocolirea echipamentelor de măsurare.

În ziua de 5 ianuarie, în Mărginenii de Jos a avut loc un incendiu la o conductă de transport gaze naturale aparţinând Schelei de Petrol Moreni. Poliţiştii au spus că focul ar fi fost provocat de persoane care ar fi încercat să fure o conductă dezafectată.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite