Ploieşti: 16 persoane au fraudat bănci cu peste un milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

16 persoane sunt acuzate de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Prahova şi judecate în stare de arest preventiv pentru că, în perioada 2008-2010, au contractat credite bancare în baza unor documente falsificate, creând un prejudiciu de peste un milion de lei.

Florin Dulan este „creierul" unui astfel de grup. Fiind angajat al unei firme de brokeraj bancar din Ploieşti, pe lângă activitatea legală desfăşurată în cadrul acesteia, bărbatul a găsit soluţia de a obţine pentru sine importante sume de bani.

Împreună cu alţi 3 complici, consultantul financiar a racolat 35 de persoane care nu îndeplineau condiţiile legale de obţinere a unui credit şi le-a falsificat documentele - carnete de muncă, adeverinţe de venit, fişe fiscale. Din acestea rezulta fictiv că persoanele sunt încadrate la diferite societăţi comerciale, având  diverse profesii şi vechime în muncă şi că obţinuseră venituri salariale, deşi nu lucraseră niciodată la societăţile comerciale respective. Prejudiciul creat băncilor a fost, astfel, de 550.000 de lei.

Reţeaua Angelei

Într-un mod asemănător a procedat şi Angela Badea. Femeia a intermediat, împreună cu alţi 11 complici, aproximativ 35 de cazuri în care au fost obţinute credite ci documente falsificate, prejudiciul estimat fiind de peste 500.000 de lei. Membrii reţelei se preocupau de găsirea persoanelor, îşi împărţeau scrupulos sarcinile şi îşi luau măsuri de siguranţă că vor intra în posesia unei părţi importante din banii obţinuţi ilicit. La final, însoţeau persoanele recrutate la bănci şi le aşteptau în apropiere pentru a împărţi banii ridicaţi cu titlu de credit bancar.

Toţi membrii acestor două reţele sunt judecaţi în stare de arest preventiv.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite