Ploieşti: 16 hoţi au transformat 50 de tone de ţiţei furat în bani, aur şi limuzine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După câteva luni de supraveghere, procurorii din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Prahova au reuşit să trimită după gratii 13 membrii ai unei reţele de hoţi de produse petroliere.

Alţi trei indivizi, printre care şi şeful grupării, au fost daţi în urmărire generală. Toţi cei 16 hoţi de ţiţei au vârste între 20 şi 40 de ani şi sunt din Ploieşti, Bărcăneşti şi din Plopeni.

Hoţi supravegheaţi din elicopter

Primele indicii despre gruparea infracţională care opera atât în Prahova cât şi în Dâmboviţa,  pe conductele de transport ţiţei aparţinând Societăţii Conpet, au apărut în septembrie, anul trecut. Procurorii, ajutaţi de poliţişti, jandarmi şi ofiţeri de informaţii, au început atunci supravegherea celor 16 indivizi. În cele patru luni cât au fost urmăriţi, hoţii au sustras cel puţin 50 de tone de ţiţei din conductele magistrale, prejudiciul depăşind 100.000 de lei.

Reţeaua era atât de bine organizată, încât oamenii legii au fost nevoiţi să facă inclusiv urmăriri cu elicopterul pentru a putea proba furtul de produs petrolier.

„A fost o anchetă dificilă şi a fost nevoie de zile întregi de supraveghere. Practic reţeaua era împărţită în oamenii care furau şi în cei care valorificau produsul petrolier. Erau 12  persoane care se ocupau cu sustragerea ţiţeiului. Unii montau intalaţiile pe conducte, alţi îi păzeau pe aceştia pentru a nu fi surprinşi iar alţii se ocupau cu transportul ţiţeiului. Foloseau dubiţe în care aveau bazine din plastic, cu ajutorul cărora puteau transporta odată patru tone de ţiţei. Apoi produsul petrolier furat era vândut drept combustibil CLU, folosit la încălzire sau în staţiile de asfaltare", a declarat procurorul Daniel Ghiţă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Prahova.  

Mai multe informatii despre acest subiect aflati maine, in cotidianul "Adevarul de Seara", editia de Ploiesti.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite