Ploieşti: 16 copii au rămas nevaccinaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bebeluşii care au venit pe lume în ultima sătpămână în spitalele din Prahova nu au beneficiat de serul împotriva tureculozei.

În total, în judeţ, numărul nou-născuţilor care nu au fost imunizaţi împotriva acestei boli se ridică la 16.

Potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, în urmă cu o săptămână, reprezentanţii DSP Prahova au primit o adresă de la Ministerul Sănătăţii prin care erau anunţaţi că vaccinurile BCG, împotriva tuberculozei, administrate în primele zile de viaţă copiilor, care iniţial au avut termenele de valabilitate prelungite, nu trebuie să mai fie utilizate de către medici.

 „Nu se mai folosesc aceste vaccinuri, iar copiii care nu au fost vaccinaţi până în acest moment vor fi imunizaţi ulterior prin cabinetele medicilor de familie.

Aceasta este o situaţie care s-a mai întâmplat şi nu este nicio nenorocire dacă aceşti copii vor fi vaccinaţi mai târziu, ei nu sunt supuşi niciunui risc", este de părere medicul Cristian Vintilescu, directorul ASP Prahova.

Doze expirate

În plus, unităţile medicale care au mai avut pe stoc aceste seruri au fost anunţate că trebuie să le returneze.

În total, din maternităţile prahovene au fost colectate 1.300 de doze de vaccinuri, unele dintre ele fiiind expirate din luna decembrie a anului trecut, iar altele de pe data de 31 ianuarie 2010.

Părinţii care nu au reuşit să îşi vaccineze copiii în maternitate, deşi acest vaccin este gratuit şi se administrează la 48 de ore de la naşterea unui copil, vor avea posibilitatea să ceară medicilor de familie de care aparţin administrarea lui, dar nu mai devreme de luna aprilie a acestui an, când dozele fabricate de Institutul Cantacuzino vor fi livrate de către Ministerul Sănătăţii.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite