Ploieşti: 13 milioane de euro pentru 50 de autobuze noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În curând, ploieştenii vor putea călători mai civilizat şi în condiţii de confort sporite pe mijloacele de transport în comun din municipiu.

Consilierii locali au votat ieri cumpărarea, prin licitaţie, a 50 de autobuze noi în Ploieşti, iar în acest sens au fost şi alocaţi, de principiu, 54 de milioane de lei pentru achiziţie. Un proiect mai vechi, elaborat tot în acest sens, prevedea doar un număr de 27 de bucăţi, însă acesta a fost modificat prin majorarea achiziţiilor la 50 de autobuze şi apariţia unei clauze care prevede doar vehicule nou-nouţe. Cei 54 de milioane de lei, adică aproximativ 1,3 milioane de euro, ar trebui să fie suficienţi, conform estimărilor, atât pentru cumpărare cât şi pentru acoperirea taxelor procedurale.

„Un autobuz nou îndeplineşte condiţiile tehnice şi de siguranţă pentru circulaţia pe drumurile publice din România, respectiv toate directivele, regulamentele şi normele elaborate de Curtea Europenă care se referă la autovehicule. În prezent, activitatea de transport regulat în municipiul Ploieşti se realizează în proporţie de circa 76 % cu autobuze", a justificat Radu Popescu, directorul RATP Ploieşti, investiţia.

Uzură 153,8%

"În parcul auto din Ploieşti sunt 186 de autobuze cu o capacitate de 17.597 de locuri. Cele mai vechi autobuze au fost date în folosinţă în 1975 şi 1976, iar mai bine de 100 de vehicule au gradul de uzură calculat de Regie la mai mult de 100%", se arată în fundamentarea care a stat la baza hotărârii de Consiliu Local adoptată ieri.

Tot din datele regiei, reiese că uzura medie a parcului de autobuze este de 153,8%, iar vechimea medie a unui autobuz este de 28,3 ani. Recent, parcul auto s-a reînnoit şi cu 24 de troleibuze scoase din trafic la Lausanne pentru că o parte dintre ele au luat foc în 2005.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite