Ploieşti: "Sezonul fracturilor" a debutat în forţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Într-o singură zi peste 60 de adulţi au ajuns de urgenţă la spital cu mâini şi picioare rupte
Ploieşti: Într-o singură zi peste 60 de adulţi au ajuns de urgenţă la spital cu mâini şi picioare rupte

Unitatea de Primiri Urgenţe a celui mai mare spital din Ploieşti a fost luată cu asalt de victimele zăpezii -persoane care au alunecat pe gheaţă, dar şi victime ale unor accidente auto.

Zăpada şi gerul au cauzat ploieştenilor o mulţime de situaţii neplăcute. Pe lângă problemele din trafic, semnalate în tot judeţul, în mai mult de 24 de ore în care a nins aproape în continuu, aproximativ 60 de adulţi, majoritatea bătrâni, s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Ploieşti după ce au alunecat pe zăpadă.

Cei mai mulţi au suferit luxaţii sau fracturi de mâini şi picioare, dar în topul leziunilor se numără şi traumatismele craniene şi costale.

"Am alunecat la doi paşi de bloc. Ieşisem să-mi fac nişte analize. Nu am mai putut să mă ridic de jos şi au chemat Salvarea. Bine că nu mi-am rupt picioarele, am o entorsă la o mână", a spus Ion Sandu, un ploieştean în vârstă de 78 de ani.

Totodată, au avut nevoie de îngrijiri medicale şi victimele unor accidente auto care s-au petrecut ieri şi astăzi pe străzile şi drumurile din judeţ. Condiţiile meteorologice nefavorabile au determinat creşterea numărului de pacienţi cu afecţiuni de sezon şi la Spitalul de Pediatrie. În afară de cazurile de viroze respiratorii, aflate în permanentă creştere, 15 copii au ajuns de urgenţă la medic după ce s-au accidentat la săniuş.

"Bătrânii să stea în casă" spun medicii

Acestea nu sunt singurele urmări ale ninsorii. Trei persoane cu degerături au avut nevoie de tratament de urgenţă, în aceste cazuri nefiind însă nevoie de amputarea zonelor afectate.  Pentru a evita astfel de probleme, trebuie să ţineţi cont de sfatul medicului.

"Dacă vine gerul este de aşteptat ca numărul acestor pacienţi să crească. Nu toţi oamenii vin aici, chiar dacă starea lor de sănătate este deteriorată. Unii prefer să aplice tot felul de tratamente acasă, de frica doctorului, ceea ce nu este indicat. Ar fi indicat ca pe o astfel de vreme bătrânii să stea în casă, să se ferească să meargă pe strada când este gheaţă pe jos" ne-a precizat dr. Florin Puşcariu, director medical în cadrul Spitalului Judeţean Ploieşti.

Casetă

De urmat pe loc

Dacă aţi alunecat pe gheaţă şi v-aţi lovit puternic, până la sosirea ambulanţei, încercaţi pe cât posibil să nu vă sprijiniţi pe membrul care vă doare. Este posibil să nu fie o simplă entorsă, ci o ruptură de ligament sau o fractură a osului. Este bine să aplicaţi o compresă cu apă rece.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite