Ploieşti: Ştrand fără salvamar în Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Ştrand fără salvamar în Ploieşti
Ploieşti: Ştrand fără salvamar în Ploieşti

Protecţia Consumatorului a început controalele la bazine şi a dat prima amendă de 20.000 de lei.

O baie în ştrandul privat amenajat în cartierul ploieştean Dorobanţu poate pune în pericol sănătatea cetăţenilor. Aceasta este concluzia la care au ajuns inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Prahova, în urma unui control efectuat ieri după-amiază la societatea comercială respectivă.

„Este posibil să le fie pusă viaţa în pericol nu celor mari, ci celor mici, prin faptul că starea de curăţenie a apei din bazinul pentru copii lasă mult de dorit şi, în momentul în care copilul intră, există şi aici posibilitatea de accidentare, deoarece, din spusele administratorului, scurgerea nu este protejată cu grătar metalic”, a declarat Alexandru Cârdei, din cadrul OJPC Prahova. Administratorul ştrandului a susţinut că diametrul conductei de scurgere este mic şi nu poate încăpea trupul unui copil, însă, conform echipei de control, până nu prezintă toată documentaţia, rămâne o problemă constatată.

Fără prim-ajutor
O deficienţă majoră constă în faptul că nu exista salvamar şi, dacă se întâmplă un accident, sau un client suferă un atac de cord, în timp ce este în apă, absolut nimeni nu poate să intervină pentru prim-ajutor. „Nimeni nu ştie ce trebuie să facă până vine echipa medicală şi se pot pierde clipe preţioase. Au trusă sanitară, au colac, dar dacă nu ştii ce să faci cu ele, e grav”, a explicat inspectorul Cârdei.

Pe de altă parte, sistemul de dezinfecţie a picioarelor, respectiv şanţul unde ar trebui să fie apă cu substanţe de curăţare, ca persoanele ce vin din exterior şi intră în bazin să treacă prin el, nu conţinea decât apă murdară. Societăţii urmau să-i fie verificate toate actele, în cursul zilei de astăzi. Amenda aplicată poate urca până la 20.000 de lei.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite