Ploieşti: Scandal cu foc de armă în Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ceartă între rude, soldată cu urmăriri şi folosirea unui pistol cu gloanţe de cauciuc s-a terminat cu dosare penale.

Ofiţerii de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au înaintat, ieri după-amiază, un dosar de cercetare penală întocmit pe numele a doi localnici care şi-au reglat conturile între ei făcând uz de armă. Poliţiştii au stabilit că între Petre D. (33 ani) şi Gabi G. (50 ani) a izbucnit un scandal pe Strada Arhip Nicolae, unde primul a folosit un pistol cu gloanţe din cauciuc, cu care l-a împuşcat pe celălalt în genunchi, provocându-i o rană superficială.

Victima a mers la Spitalul de Urgenţă Ploieşti şi după acordarea îngrijirilor medicale s-a întors în cartierul Malu Roşu, dornic de răzbunare. Când a întâlnit autoutilitara lui Petre, pe Strada Mocanilor, a acroşat-o din spate, proiectând-o într-o maşină parcată. A urmat o cursă de urmărire prin cartier, în care Gabi a pierdut controlul volanului şi a accidentat grav un pieton, provocându-i o fractură de ram ilio-pubian drept.

Beat la volan
În timpul verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că persoanele implicate sunt rude, între ele existând divergenţe vechi. Niciunul dintre participanţii la scandal nu a depus plângere, totuşi oamenii legii le-au întocmit dosar penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă fără dreptîn cazul lui Petre, care deţinea legal pistolul cu bile din cauciuc, şi ultraj contra bunelor moravuri şi conducere unui autoturism, sub influenţa alcoolului, în cazul lui Gabi. Acesta avea o concentaţie de 0,52 mg./l alcool pur în aerul expirat când a fost obligat să sufle în etilotest.
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite