Ploieşti/Portret: Violeta Marinescu fabrică săpunuri naturale hand-made

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionată de hand-made şi un stil de viaţă sănătos, Violeta Marinescu confecţionează săpunuri din ingrediente 100% naturale, adevărate balsamuri pentru piele şi suflet.

Mici bijuterii cosmetice, săpunurile fabricate de ploieşteanca Violeta Marinescu sunt o combinaţie ideală de uleiuri preţioase, răsfăţ parfumat pentru simţuri şi îngrijire delicată inclusiv pentru pielea cu probleme.

Pasiunea pentru hand-made este, însă, mult mai veche pentru Violeta Marinescu şi o consideră moştenire de familie. „Cred că semăn cu bunica mea, inclusiv fizic, tot timpul făcea ceva. Broda, tricota, meşterea, avea un talent extraordinar. Îmi amintesc cu multă duioşie şi nostalgie de ea", spune ploieşteanca.

Şi, deşi a realizat că şi pentru ea acesta ar fi cel mai potrivit drum în viaţă, chiar şi acum lucrează într-un domeniu tehnic. „Mi-am dat seama că le pot face foarte bine pe amândouă, de săpunuri şi de bijuterii mă ocup în timpul meu liber", spune Violeta Marinescu.

image

De-a lungul anilor, a lucrat mărţişoare, păpuşi ornamentale din cârpe şi foarte multe bijuterii. Tehnica pe care o îndrăgeşte cel mai mult este cea a mărgelelor de nisip japoneze, de numai câţiva milimetri, pătrunse de curând pe piaţa din România. Florile sunt atât de delicate şi reale încât te îmbie să le miroşi, iar fluturii par pe punctul de a-şi lua zborul. „Uneori stau până noaptea târziu ca să le termin, dar niciodată nu am considerat acest timp ca pe unul pierdut. Îmi place foarte mult să le migălesc şi capeţi dependenţă, nu prea mai poţi renunţa la un astfel de viciu", spune ploieşteanca.

image

O afacere reală, pe viitor

De aproximativ doi ani, Violeta Marinescu şi-a făcut un blog, oniricbijoux, unde îşi expune bijuteriile. Fata este cea care o ajută să-şi posteze fotografiile şi să-l administreze. „Blogul este un fel de expoziţie, nu le vând  pe internet pentru că nici nu apuc. Clienţii mei provin din rândul prietenilor şi al cunoştinţelor. Pe viitor, însă, vreau ca hand-made-ul şi bio-cosmeticele pe care să le confecţionez să devină mai mult decât un hobby. Mă gândesc să-mi fac un magazin virtual şi, de ce nu, unul real", spune ploieşteanca. A impulsionat-o în acest demers succesul săpunurilor din uleiuri vegetale. Realizate prin metoda de saponificare la rece, acestea sunt foarte blânde cu pielea, sunt extrem de eficiente în cazul arsurilor solare sau al celei cu probleme. „Oamenii nu ştiu că tot ceea ce există la noi pe piaţă nu este, în nici un caz, săpun. Acesta se realizează fie prin metoda la cald, aşa cum o făceau bunicile noastre, fie prin presare la rece. Celelalte sunt un amestec de grăsimi cu substanţe chimice", spune Violeta Marinescu.

Ce-i place

Îşi petrece tot timpul liber printre bijuterii şi cosmetice, dar şi cu fiica sa, Liana pe care o consideră motorul tuturor acţiunilor sale de-a lungul vieţii, al ambiţiei şi al succesului.

Ce nu-i place

„Detest din tot sufletul meu ipocrizia, prefer să fiu dezarmant de sinceră, chiar dacă acest lucru mi-a adus de câteva ori şi unele neplăceri", spune Violeta Marinescu.

De ce bijuterii atât de complicate?

V.M: Cred că am o predilecţie pentru a crea lucruri complicate, fie că este vorba de bijuteriile mele sau chiar de propria mea viaţă. Uneori, este un lucru bun, alteori se transformă într-un dezavantaj.

Ce esenţe regăsim în săpunuri?

V.M: Toate sunt uleiuri esenţiale pure, combinate în anumite proporţii, cum este scorţişoara, ylang-ylang, cocos, palmier, măsline, precum şi agenţi de saponificare.

Profil

Născută. 19 iulie 1969, Ploieşti

Familie. Necăsătorită, are o fată de 18 ani

Studii. Facultatea de Ştiinţe Economice, Bucureşti

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite