Ploieşti/Portret: Mihai Totpal îşi doreşte să ajungă tot mai sus în afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îşi trăieşte viaţa după deviza „Mai repede, mai înalt, mai puternic", iar după mai bine de 10 ani de la derularea primei afaceri, a ajuns să administreze mai multe business-uri pe Valea Prahovei.

După primii doi ani de liceu, Mihai a fost nevoit să facă şcoala profesională de electrotehnică şi să se angajeze la Fabrica de Postav din Azuga. În perioada  1994-2003  a îndeplinit, în acelaşi timp sau succesiv,  mai multe funcţii pornind de la muncitor calificat şi până la posturi de conducere în cadrul unui hotel din Buşteni.

„Prima societate comercială înfiinţată de mine a fost „Kogaion", în anul 2000, prin intermediul căreia am desfăşurat activităţi de desfacere en detail, prin magazine specializate, de produse alimentare şi nealimentare", explică tânărul. Din 2004 şi până în anul 2009 a coordonat o agenţie de turism care se ocupă cu furnizarea de pachete turistice, iar apoi a urmat o nouă provocare, un post de unit manager pentru zona Valea Prahovei, la a companie importantă de asigurări. În  2007 a înfiinţat o nouă societate comercială „IPod & Gadget Space SRL" care comercializează componete şi accesorii IT.

Clienţii sunt prietenii lui

Mihai dedică mult timp dezvoltării activităţii agenţiei imobiliare pe care o deţine. „Partea frumoasă a acestei afaceri este că odată ajuns client, omul devine, aproape automat , un membru al frumoasei noastre familii şi un prieten adevărat", explică el.

În ultimii opt ani, de când agenţia imobiliară îşi desfăşoară activitatea pe Valea Prahovei, numărul de clienţi a ajuns la câteva sute, însă tănârul se poate lăuda şi cu foarte mulţi prieteni din ţară dar şi din străinătate.

În tot acest timp Mihai a derulat şi alte activităţi conexe domeniului imobiliar, cum ar fi închirierea pe termen scurt sau în regim hotelier a unor imobile, administrarea unor clădiri nou-construite dar şi servicii de amenajări interioare.

Noutăţi pe blog

Mihai a exploatat pasiunea sa nemărginită pentru domeniul informatic şi a realizat un blog, totpal.ro, în urmă cu câţiva ani. „Iniţial l-am gândit ca un fel de album foto de familie şi un CV on-line cu posibilitatea de up-gradare permanentă în timp real.

Ulterior l-am folosit pentru a transmite diverse ştiri, opinii şi informaţii, utilizând-l ca pe un jurnal", explică tânărul. Majoritatea vizitatorilor acestui blog sunt persoane care nu îl cunosc personal însă împărtăşesc pasiuni şi interese comune cu el, cum ar fi muntele, turismul şi imobiliarele,  arta şi cultura, dar şi  informaţiile de strictă actualitate şi multe altele.

Iar în lumea Internetului, aflată în permanenţă schimbare şi cu un flux informaţional bogat, intervenţia zilnică pe blog-ul personal este aproape indispensabilă. „Satisfacţia personală apare imediat ce obţin feedback-ul, de orice natură, al vizitatorilor veniţi direct, sau prin intermediul motoarelor de căutare şi prin intermediul conturilor personale de pe reţelele de socializare cunoscute", completează tânărul.

Ce visaţi să deveniţi când eraţi mic?

Îmi aduc aminte de faptul că de când eram foarte mic le spuneam părinţilor mei că eu îmi doresc să lucrez într-un birou mare şi să am mulţi oameni în jurul meu. Pe vremea aceea acest lucru părea oarecum imposibil pentru că vremurile impuneau învăţarea unei meserii şi angajarea imediată într-una din întreprinderile din zonă.

Vă implicaţi fiul în activităţile dumneavoastră?

Mi-ar plăcea să pot asigura o dezvoltare durabilă afacerilor mele până când el va fi pregătit să lucreze şi să preia controlul asupra lor, însă din câte îmi pot da seama acum, vocaţional are chemare spre a deveni preot, doctor sau cosmonaut. Până atunci mai lucrez la varianta B, adică „o fetiţă", cu calităţi manageriale.

Ce-i place:

Îi place tot ce ţine de domeniul informatic, de la exploatarea Internetului până la aplicaţii off-line, softuri, grafică foto-video, tehnoredactare sau gestionarea bazelor de date. Este, de asemenea, pasionat de turism şi imobiliare, îi place să comunice şi să decopere mereu lucruri noi.

Ce nu-i place:

Cel mai mult detestă minciuna, meschinăria şi neseriozitatea oamenilor. Nu îi place deloc falsitatea sau duplicitatea într-o relatie, fie ea socială sau profesională. Evită, pe cât posibil, oamenii care demonstrază  inconsecvenţa în idei şi fapte, pe cei lacomi şi pe cei aroganţi.

PROFIL

NĂSCUT:

4 februarie 1975, Buşteni

STUDII:

Facultatea de Contabilitatea şi Informatică de Gestiune, ASE Bucureşti

FAMILIE:

Căsătorit, are un băieţel, Mario, de 4 ani

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite