Ploieşti: S-a deschis patinoarul “Olimpia” din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţurile la închirierea patinelor şi la intrarea pe gheaţă au rămas aceleaşi ca anul trecut.

Dacă pe timp de vară, principalul punct de atracţie pentru ploieştenii dornici de momente de relaxare este parcul Bucov, acum, odată cu venirea sezonului rece, locul de distracţie şi voie bună s-a mutat lângă Sala Sporturilor, la Patinoarul “Olimpia”. La insistenţele copiilor şi adulţilor dornici să se plimbe pe gheaţă, de ieri seară, acesta a redevenit funcţional, cu două săptămâni mai devreme faţă de ziua în care era programată deschiderea.

La ora 18.30, patinoarul s-a umplut de sute de ploieşteni, iar muzica de club a dat drumul distracţiei. “Este fantastic. Parcă simt deja că vin Sărbătorile de iarnă. Eu mă săturasem de plimbări prin parc cu rolele şi de stat pe la terase. O să-mi fac program. De două ori pe săptămână vin la patinoar. Fac şi sport, mă simt şi bine”, a spus Sebastian Petre, un elev de liceu care a venit ieri cu un grup de prieteni la deschiderea patinoarului.

“Este extraordinar de frumos. Parcă e un dans, toată lumea se mişcă circular, e super tare. E ok şi pentru că avem muzică bună, pentru mine şi asta contează foarte mult”, este de părere Aniela, o adolescentă.

400 de perechi de patine
Patinoarul Olimpia are o capacitate de 400 de persoane. După fiecare serie, suprafaţa gheţii este refăcută. “Avem toate condiţiile pentru ca toată lumea să fie mulţumită. Am îngheţat şi preţurile, pentru că este criză. Cine vrea îşi închiriază patine, în baza unui buletin. Avem vreo 400 de perechi la dispoziţia clienţilor. Avem şi garderobă. De anul asta vom merge prin şcoli şi prin licee, cu oferte, pentru elevi”, a precizat Florina Bisoceanu, din partea firmei care are în administrare Patinoarul “Olimpia”.

Pentru cei care nu au curajul să intre pe gheaţă, locaţia dispune de un restaurant şi de un fast food, care sunt deschise până la ultima serie, iar cine doreşte să se încălzească îşi poate cumpăra vin fier cu scorţişoară. Ca în fiecare an, au loc şi cursuri de iniţiere în ale patinajului.

“Zece ore costă 150 de lei, la fel ca anul trecut. Orice copil care are mai mult de trei ani poate învăţa să meargă pe gheaţă. Am avut ca elevi şi mulţi adulţi. Îi aşteptăm cu mare drag, în fiecare zi de la ora 18.30”, a spus Lucian Mihăescu, profesor de sport.

Opt serii pe gheaţă
La Patinoarul Olimpia, gheaţa are o grosime de şase centimetri, sub care se adăposteşte o instalaţie de răcire, care permite iubitorilor patinajului să se plimbe în voie de dimineaţă şi până seara.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite