PLOIEȘTI Noapte plină pentru pompieri, trei incendii în câteva ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhiva Adevărul
Foto: arhiva Adevărul

Pompierii prahoveni au fost chemaţi în seara de joi şi noaptea de joi spre vineri la trei incendii. În două din cazuri, focul a izbucnit din cauza unor defecţiuni la sistemele de încălzire ale locuinţelor

Primul incendiu:

Joi seară, la ora 18:40, pompierii prahoveni au fost chemaţi pentru a stinge un incendiu izbucnit la o anexă a unei locuinţe. Ei au intervenit cu două autospeciale în comuna Târgşoru Vechi, sat Strejnic, strada Eternităţii. Au ars: aştereala din lemn cu învelitoarea de tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 5 metri pătraţi şi aproximativ 6 metri pătraţi de perete din lemn, potrivit ISU Prahova. Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 100.000 lei, valoarea pagubelor fiind estimată la 3.000 lei. Cauza probabilă: mijloc de încălzire locală supraîncălzit.

Al doilea incendiu:

În comuna Lipăneşti, echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă  pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 2.00. Au ars: acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 260 mp, mobilier şi electrocasnice, pagubele fiind estimate la 50.000 de lei. Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 110.000 lei. Potrivit primelor cercetări, incendiul a pronit de la un coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

Al treilea incendiu:

În municipiul Ploieşti - cartier Albert, echipajele de pompieri au intervenit, în jurul orei 3.50, cu cinci autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar G. Marcel. Au ars: garajul, acoperişul imobilului construit din lemn cu învelitoare de ţiglă metalică, haine, mobilier şi electrocasnice pe o suprafaţă totală de aproximativ 210 metri pătraţi. Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 200.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 80.000 lei. Cauza probabilă: scurtcircuit produs la un conductor electric neizolat.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, echipajele SMURD au intervenit în 24 cazuri de urgenţă medicală, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite