Ploieşti : Nereguli constatate la ghişeele funcţionarilor publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti : Nereguli constatate la ghişeele funcţionarilor publici
Ploieşti : Nereguli constatate la ghişeele funcţionarilor publici

Sefii deconcentratelor unde s-au constatat deficienţe vor mai fi păsuiţi o lună, după care numele lor vor deveni publice.

În urma raportului Corpului de Control al prefectului, au fost descoperite mai multe deficienţe asupra modului în care se lucrează la ghişeu cu cetăţeanul. Prefectul Radu Oprea a recunoscut că sunt probleme, însă cu greu a spus câteva dintre neregulile descoperite.

Motivul invocat a fost că a vrut mai întâi să aibă o discuţie cu şefii direcţiilor din subordinea Prefecturii şi să le dea un termen de o lună pentru remedirea problemelor.

Neafişarea audienţelor
Prefectul a spus că principala deficienţă constatată este neafişarea programului de audienţe de către unii directori de instituţii. „Sub pretextul că primesc cetăţeni în permanenţă pentru audienţe, unii manageri nu au afişat la sediu un program”, a precizat Radu Oprea. Acesta l-a dat exemplu pe directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare, Viorel Bogdan, dar a spus că mai sunt şi alte persoane care se regăsesc în această situaţie

Cozi la ghişee
La Direcţia de Paşapoarte, s-a constat că numărul paşapoartelor eliberate s-a dublat în ultima perioadă şi, din această cauză, pe holurile instituţiei cetăţenii stau la cozi zeci de minute. Corpul de Control a analizat posibilitatea de a reduce numărul celor care petrec ore în faţa ghişeelor, însă s-a ajuns la concluzia că este imposibilă amplasarea unei a treia camere foto.

„Şi la Înmatriculări, când se va trece la înregistrarea datelor online, cetăţenii vor trebui să parcurgă mai mult timp în faţa ghişeelor şi atunci trebuie să găsim o modalitate pentru mărirea spaţiului şi a posturilor de lucru”, a mai declarat Radu Oprea. Acesta a mai spus că este în discuţii cu Poliţia Română şi cu Consiliul Judeţean pentru obţinerea unui spaţiu în vederea extinderii serviciului.

O altă problemă constatată de către Corpul de Control al prefectului a fost spaţiul insuficient în care îşi desfăşoară activitatea Inspectoratul Teritorial de Muncă în localităţile din judeţ, cu excepţia Ploieştiului.

Raport lunar
Prefectul a cerut fiecărei instituţii deconcentrate să înainteze lunar Instituţiei Prefectului un raport asupra activităţii, pe baza căreia se va întocmi periodic o sinteză privind situaţia şi perspectivele economice şi sociale a judeţului. Acesta a spus că rapoartele vor apărea şi pe site-ul Prefecturii care a fost relansat la sfârşitul acestei săptămânii.

 Casetă
Pagina de internet a site-ului Prefecturii este www.prefecturaprahova.ro, iar printre rubricile noi se numără audienţele, legislaţia şi mass-media locală.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite