Ploieşti: Copiii îşi fac nevoile pe unde apucă, când se joacă în parcurile din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Copiii îşi fac nevoile pe unde apucă, când se joacă în parcurile din Ploieşti
Ploieşti: Copiii îşi fac nevoile pe unde apucă, când se joacă în parcurile din Ploieşti

Atât părinţii, cât şi locatarii din vecinătatea locurilor de joacă sunt nemulţumiţi de inexistenţa toaletelor în parcuri şi spun că municipalitatea ar trebui să ia măsuri în această privinţă.

În cele peste 50 de locuri de locuri de joacă din Ploieşti toaletele publice lipsesc cu desăvârşire. Părinţii care vin cu micuţii în parc sunt nevoiţi să îi ducă pe aceştia prin boscheţi pentru a-şi face nevoile. „Este inadmisibil să nu existe o toaletă măcar în parcurile din oraş. Acest lucru arată cât de necivilizaţi suntem, iar problema este că nu ne gândim măcar la educaţia copiilor noştri”, ne-a spus Elena Irimia, aflată cu fetiţa în parcul de lângă Cimitirul Sovietic.

Nu pot aerisi din cauza mirosului
Şi locatarii blocurilor aflate în apropierea locurilor de joacă sunt nemulţumiţi că nu mai pot deschide geamurile să aerisească din cauza mirosurilor insuportabile. „Lângă geamul meu este un copac şi majoritatea părinţilor care vin cu copiii în parc îi aduc aicisă îşi facă nevoile. Nici nu mai pot ţine geamul deschis. Trebuie să se facă ceva în privinţa asta”, ne-a spus Constantin Tudoroiu.

Chiar dacă, în cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Privat (ADPP), există un departament specializat care se numeşte Serviciul Administrare Parcări, Băi Publice, WC-uri, reprezentanţii acestei instituţii spun că nu este de competenţa lor să amenajeze toalete ecologice în parcuri. “Noi nu ne ocupăm cu amplasarea de toalete ecologice în parcuri”, ne-a declarat Adela Frăţilă, purtătorul de cuvânt al ADPP.

Nu de aceeaşi părere era reprezentanta Primăriei anul trecut. “Nu putem amplasa, pur si simplu, toalete ecologice. Acestora le trebuie asigurată o dată la două zile şi o igienizare corespunzătoare fiindcă, altfel, le-am instalat degeaba. Şi toate aceste lucruri presupun bani. E probabil ca - dacă vom primi solicitări în acest sens de la cetăţeni - să includem într-un buget viitor al instituţiei bani cu această destinaţie”, declara Adela Frăţilă anul trecut referitor la aceeaşi situaţie.

Două parcuri cu toalete
Singurele parcuri din oraş unde ploieştenii beneficiază de condiţii civilizate, putându-se bucura inclusiv de existenţa toaletelor sunt parcul de la Sala Sporturilor şi cel de lângă Gara de Vest, acesta din urmă fiind amenajat de o companie privată. Poliţiştii comunitari aplică amenzi celor prinşi că îşi fac nevoile pe domeniul public, cuantumul acestora fiind de până la 1.500 lei.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite