Ploieşti: Concurs canin de frumuseţe la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crescători din toată ţara au venit în Parcul „Constantin Stere” din Bucov, pentru a participa la concurs la Cupa „Valea Prahovei”.

Parcul „Constantin Stere” din Bucov a fost ieri „invadat de patrupede”. Crescători de câini din toată ţara au participat la Cupa „Valea Prahovei”, o expoziţie canină naţională organizată anual în judeţul nostru. „Sunt 310 câini înscrişi din 72 de rase, veniţi din toată ţara şi din toate cele 10 grupe stabilite de Federaţia Chinologică Internaţională”, spune dr. Ioan Botescu, preşedintele Asociaţiei Chinogice a Judeţului Prahova „Semper Fidelis”.

Dis-de-dimineaţă, crescătorii de câini s-au instalat în parc, aducând cu ei cuşti pentru animalele lor, dar şi corturi în care au stat până să înceapă expoziţia. „Am venit la ora 6.00, am plecat mai devreme pentru că venim de la Iaşi. Am prezentat-o în concurs pe Ioana de Tunari, care a reuşit să primească calificativul de cel mai bun câine al rasei ei, urmează să intre în finală”, explică Sorin Iacob, crescător.

Ioana, ciobănescul mioritic prezentat în concurs, deţine deja un titlu de campioană a României. Expoziţia a început cu prezentarea la cele cinci ringuri construite de organizatori a raselor de câini înscrişi în competiţie. Au fost evaluate, pe rând, toate animalele prezente, primind fiecare dintre câini un calificativ. Cei care au fost desemnaţi cei mai buni din rasa lor au putut participa, în final, la proba „Best in show”, în urma căreia a fost desemnat şi cel mai frumos câine la competiţiei.

Trenează cerficarea ciobănescului românesc
Finala a început la ora 14.00, iar o mare surpriză a expoziţiei a fost desemnarea unui ciobănesc-corb la secţiunea „ciobăneşti româneşti”, deşi rasa este în curs de omologare în România. „Această rasă nu a fost înscrisă încă, pentru că durează foarte mult procedura în sine. Trebuie să existe 400 de câini din această rasă, pe 8 linii descendente, ori aceste lucruri durează. Există un standard local după care se arbitrează fiecare exemplar. Până acum au fost omologate în ţara noastră rasele ciobănesc românesc mioritic, de Bucovina şi de Bistriţa”, mai spune dr. Ioan Botescu.

În final, după ce au fost premiaţi mai multe exemplare, pe grupe, membrii juriului format din doi arbitri internaţionali români şi sârbi au ales cele mai frumoase exemplare din concurs. Pe locul al doilea a fost desemnat un schnauzer, iar locul I i-a revenit unui pudel. „Satan Dilivio este un mascul care a cîştigat titlul de „Best Male”, are 4 ani şi face parte din canisa Dilivio. Sunt crescător de câini din 1986, am primit până acum 106 premii pentru exemplarele din canisa”,explică crescătorul  Liviu Herşovici din Bucureşti.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite