Ploieştenii sunt obligaţi să aibă rovinietă ca să circule cu maşinile prin Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cartierul Mitică Apostol este izolat de Ploiesti
Cartierul Mitică Apostol este izolat de Ploiesti

Locuitorii  cartierului ploieştean Vest- Mitică Apostol sunt obligaţi să deţină rovinetă dacă vor să ajungă cu maşinile personale în centrul municipiului reşedinţă de judeţ.

Cel mai tânăr cartier al Ploieştiului, Mitică Apostol, este izolat de municipiu. Zona de case şi vile este situată peste Centura de Vest (DN1), la aproape cinci kilometri depărtare de spitale, unităţi şcolare şi pieţe. Cei  peste 1.500 de locuitori parcă trăiesc la ţară. Multe străzi sunt încă neasfaltate, gazele sunt o raritate, iar oamenii iau apă de la fântâni.

Mai grav este faptul că locuitorii cartierului ploieştean care vor să-şi ducă copiii la şcolile din centrul municipiului, cu maşinile personale, ori care vor să meargă la cumpărături în supermarketuri trebuie să aibă rovinietă, în caz contrar sunt buni de plată la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADR).

Eu locuiesc pe Strada Delfinului, în cartierul Vest -Mitică Apostol, care face parte din Ploieşti, deci se află în intravilanul reşedinţei de judeţ. Mă simt ca şi cum aş fi al nimănui. Am sunat la Poliţia Rutieră DN -Bărcăneşti, unde ni s-a spus că ne amendează dacă ne prinde fără rovinietă pe strada Buftea, respectiv DN1A, care tranzitează cartierul sau pe Centura de Vest, adică DN1. Nu este corect faţă de noi să fim obligaţi să plătim aceşti bani. De frica amenzilor am cumpărat o rovinetă de 110 lei valabilă tot anul, pentru maşina pe care o deţin", a spus Vasile Grigorescu, un locuitor din „Mitică Apostol".

Un memoriu pentru rezolvarea problemei

Nemulţumiţii sunt „liniştiţi" de lucrătorii Biroului pentru Drumuri Naţionale şi Europene de la Bărcăneşti. „Toţi cei care circulă sau tranzitează chiar şi cinci metri vreun drum naţional sunt buni de plată. De exemplu localnicii din Buşteni trebuie să aibă rovinietă ca să circule prin staţiune altfel sunt amendaţi", a declarat inspector principal Daniel Ene, de la Biroului pentru Drumuri Naţionale şi Europene.

Şi totuşi, în Ordonanţa Guvernului nr. 15 din 24 ianuarie 2002 este specificat faptul că  aplicarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România se face  cu excepţia drumurilor aflate în intravilanul reşedinţelor de judeţe şi al municipiilor.

„Habar nu aveam că ploieştenii din Mitică Apostol sunt buni de plată la CNADR dacă tranzitează Centura de Vest ca să ajungă în oraş. Cred că soluţia este ca cei amendaţi să facă un memoriu către CNADR la care să ataşeze o copie după certificatul de înmatriculare a autoturismului şi după cartea de idetitate, ca să facă dovada că locuiesc în Ploieşti. Cred că vor scăpa astfel de amenzi", a spus Vasile Ionaşcu, director adjunct la Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică, din cadrul CNADR.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite