Ploieştenii reclamă tot mai des băncile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenţiile bancare au fost cele mai reclamate Foto: arhivă
Agenţiile bancare au fost cele mai reclamate Foto: arhivă

Unele dintre unităţile bancare din municipiu au fost amendate cu 700.000 de lei, numai în ultima lună. Pentru a scăpa de plăţile amenzilor, angajaţii băncilor au contestat în instanţă sancţiunile contravenţionale primite.  

Potrivit inspectorilor Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului (CRPC) Prahova numărul ploieştenilor care reclamă băncile a crescut în ultimul timp.

„Numai în noiembrie am sancţionat câteva bănci cu sume cuprinse între 600.000 şi 700. 000 de lei, trei dintre ele percepând, în continuare, un comision de risc clienţilor săi", explică inspectorul Dragoş Drăgănescu. Cele trei bănci vizate de plăngerile ploieştenilor din cauză că meţin comisionul de risc sunt Volksbank, BCR şi AlphaBank, însă în cazul celei din urmă, sesizările sunt mai vechi.

Pentru a nu plăti sumele stabilite de inspectori către ploieştenii păgubiţi, angajaţii băncilor au recurs la diferite metode.

„Unele bănci au făcut demersuri pentru a se înţelege amiabil cu clienţii, astfel că aceştia şi-au retras sesizările făcute anterior", explică Drăgănescu.

Agenţiile bancare au acţionat şi în instanţă pentru a constesta sancţiunile contravenţionale primite din partea reprezentaţilor CRPC Prahova, aplicabilitatea acestora fiind decisă de instanţele de judecată.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite