Ploieştenii preferă să-şi schimbe bunurile, decât să le vândă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la cereale la imobiliare, piaţa este plină de oferte de schimburi, care mai de care mai atractive şi mai profitabile.

Schimb porumb cu lemne, dau ţuică de fructe pe porumb sau magnetofon Tesla pe bicicletă semicursieră.

Site-urile de anunţuri din Ploieşti sunt pline de astfel de oferte, iar trocurile nu se limitează doar la obiectele mici.

Un ploieştean, de exemplu, doreşte să schimbe un Opel Corsa fabricat în anul 2000 cu un  teren intravilan de 500 de metri pătraţi situat la o distanţă de cel mult 20 de kilometri de Ploieşti.

Schimbul este cea mai rentabilă posibilitate pentru cei interesaţi să-şi schimbe bunurile pe timp de criză, iar ofertele nu sunt deloc limitate. Orice ploieştean, proprietar de apartament, îşi poate cumpăra acum, de exemplu, o casă în Compexul Rezidenţial „Mica Romă", dacă va da locuinţa sa la schimb şi va achita contravaloarea unei diferenţe. O casă în acest compex este evaluată la preţul de 125.000 de euro.

 

Soluţie bună pe criză


 „Recomand schimbul pentru că există avantaje de ambele părţi şi pentru că este o modalitatea mai uşoară, care nu implică surse financiare mari, iar aceste diferenţe sunt mai uşor de acoperit în timp", explică Laurenţiu Drăgulin, reprezentantul Agenţiei Imobiliare Adler din Ploieşti.

Acesta mai spune că multe dintre ofertele existente la Adler vizează schimbul unor apartamente mari cu unele mai mici, clienţii având nevoie de diferenţele de bani pentru a-şi acoperi datoriile.

De asemenea, specialiştii sunt de părere că în cazul unui troc imobiliar nu vor fi irosiţi şi alţi bani, fiind necesar un singur act notarial şi achitându-se un singur comision agenţiei.

Foarte multe cereri

Apartamente cu două sau trei camere sunt oferite la schimb cu apartamente mai mici, casele se pot da pe apartamente şi auto, ori terenurile din jurul Ploieştiului sunt oferite în schimbul apartamentelor, maşinilor sau altor obiecte de valoare.

„Sunt foarte multe oferte de acest gen, însă tranzacţiile au loc destul de rar pentru că nu se găsesc persoane dispuse să dea la schimb proprietăţile lor, cei mai mulţi clienţi având nevoie de bani.

În general aceste oferte nu se pliază cu celelate oferte care există, fiind vorba de persoane care vor neapărat să vândă", explică avocatul Paul Dumbrăveanu din cadrul Agenţiei Imobiliare Remax din Ploieşti.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite