Ploieştenii nu şi-au putut îngropa morţii, din cauza grevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe de o parte Serviciul de Stare Civilă nu a eliberat certificatele constatatoare de deces şi, pe de altă parte, personalul cimitirelor nu a efectuat, astăzi, înhumări.

Mai citiţi şi:

Grevă pe ritmuri lăutăreşti la Direcţia de Asistenţă Socială

Blocaj generalizat, astăzi, în majoritatea structurilor bugetare din Prahova. Ploieştenii nu şi-au putut îngropa morţii, pe de o parte pentru că Serviciul de Stare Civilă nu a eliberat certificatele constatatoare de deces şi, pe de altă parte, pentru că personalul cimitirelor nu a efectuat astăzi înhumări.

"Oamenii au fost informaţi din timp că nu vom face astăzi nimic, nici curăţenie şi nici înhumări. Am pus la dispoziţie capelele pentru ploieştenii care nu au unde să-şi ţină morţii. Sperăm să existe înţelegere din partea oamenilor pentru că şi situaţia noastră este dezastruoasă", ne-a declarat Florica Enache, şefa Serviciului Cimitire.

Un astfel de caz era la capela Cimitirului Bolovani, unde un decedat "aştepta" să treacă greva pentru a "trece" şi el în lumea celor drepţi. Va trebui să aştepte până mâine când i se elibera certificatul de deces.

Au fost asigurate doar urgenţele

Totodată, deşi activitatea în cazul a 80% din şcolile din judeţ a fost paralizată de protestul profesorilor, proba de limbi străine a bacalaureatului s-a desfăşurat normal. A fost o singură excepţie, cea a centrului de examinare de la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu" din Breaza, unde elevii au fost mutaţi la Colegiul Militar „Dimitrie Cantemir" Breaza.

Şcolile George Coşbuc şi Jean Monnet din Ploieşti, precum şi o unitate de învăţământ din Pucheni sunt câteva exemple de gimnazii unde cadrele didactice nu au vrut să participe la protest.

În spitale, a fost asigurată monitorizarea bolnavilor internaţi şi rezolvarea urgenţelor de gradul 0 cu o treime din personal.

Nici la ghişeele finanţelor publice nu a fost activitate, aproape toţi angajaţii direcţiei fiind în grevă. Situaţii asemănătoare au fost şi la Primărie, Consiliul Judeţean ori Prefectură, unde salariaţii s-au prezentat la muncă, dar nu au primit sau rezolvat solicitări.

Poliţiştii şi-au desfăşurat activitatea normal, dar s-au declarat solidari cu protestatarii.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite