Ploieştenii nu se grăbesc să-şi depună declaraţia de venit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din 17.000 de ploieşteni care sunt aşteptaţi să-şi depună declaraţiile de venit, până în prezent, doar 8.000 dintre aceştia s-au achitat de obligaţie.

Cu toate că mâine este ultima zi în care mai poate fi depus Formularul 200 privind veniturile încasate în anul 2009, mai mult de jumătate dintre ploieşteni nu au trecut pe Direcţia Finanţelor pentru a-şi declara veniturile.

"Din cei 18.000 de ploieşteni aflaţi în baza de date şi care au obligaţia să-şi depună declaraţia de venit, doar 8.000 au venit până în prezent. Probabil că foarte mulţi se lasă până în ultima zi", ne-a declarat Iulia Dumitraşcu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Prahova.

Formularul 200 trebuie completat de către persoanele fizice care au obţinut venituri din activităţi independente, din cedarea folosinţei bunurilor, din activităţi agricole şi din operaţiuni de valută la termen. Mâine, declaraţiile se mai pot depune fie prin poştă, fie la camerele 13, 14 şi 18 ale DGFP între orele 8.30 şi 16.30.

Formularul de completare poate fi descărcat de pe site-ul ANAF - www.anaf.ro - sau poate fi obţinut direct de la sediul administraţiei financiare. După 17 mai, cei care nu depun declaraţiile, riscă sancţiuni între 10 şi 100 de lei.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite