Ploieştenii îşi investesc economiile în aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelică Stanciu spune că investiţiile în aur prind teren
Stelică Stanciu spune că investiţiile în aur prind teren

Criza economică şi piaţa financiară instabilă îi determină pe tot mai mulţi oameni cu bani să investească în aur.

Stelică Stanciu din Ploieşti este director la o firmă străină şi se ocupă de intermedierea vânzării online a lingourilor de aur. „În ultima perioadă, comenzile au crescut cu aproximativ 25% din cauza crizei. Oamenii se tem să-şi ţină banii în bănci şi atunci preferă să cumpere aur pentru că aceasta reprezintă o metodă eficientă de a păstra şi de a le spori capitalul". Firma care se ocupă de comercializarea lingourilor de 24 de karate îşi are sediul în Insulele Seychelles din Oceanul Indian, iar aurul este fabricat în rafinării din Elveţia şi Germania. „Avem clienţi din Italia, Germania şi Austria. În România, cele mai multe comenzi le primim din Bucureşti, Timişoara şi Ploieşti", spune Stelică Stanciu.

Comanda se face online

Comanda se face pe internet, iar un curier al firmei le aduce clienţilor livrarea la domiciliu. De la primirea comenzii, durează între o zi şi maximum 10 zile până este primit coletul. Clientul trebuie să depună într-un cont bancar un avans de 20% din valoarea comenzii. Un lingou de aur cântăreşte de la 50 până la 1.000 de grame. Preţurile variază în funcţie de gramaj, cel mai ieftin lingou costând în prezent 1.700 de euro. „Avem şi clienţi fideli, acolo unde nu se mai pune problema de încredere, dar şi persoane noi care sunt interesate să cumpere aur. În cazul în care avem suspiciuni în legătură cu o comandă, ne rezervăm dreptul de a o refuza. Până acum nu am avut parte de incidente neplăcute", spune directorul firmei.

Clienţii magazinului online de aur sunt înalţi demnitari, funcţionari publici şi oameni de afaceri care odată cu decăderea imobiliarelor au renunţat la achiziţionarea terenurilor şi s-au reorientat către aur. Pentru ca investiţia în aur să dea randament, Stelică Stanciu îi sfătuieşte pe amatori să păstreze aurul între trei luni şi un an, după care îl pot revinde.

Despre siguranţa lingourilor

Lingourile au un titlu de 999,9 ceea ce înseamnă că lingoul constă practic din 100% aur curat. Producătorul lingourilor de aur trebuie să fie certificat "good delivery" şi trebuie să îndeplinească anumite condiţii pentru a putea fi tranzacţionate şi înscrise în standardele acceptate de London Bullion Market Association. Acest organism reglementează piaţa metalelor preţioase la nivel mondial.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite