Ploieştenii învaţă karate în familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii şi-au convins părinţii şi bunicii să practice karate pentru autoapărare şi a se simţi în formă.

Cristian Bozianu practică karate de peste 20 de ani, a câştigat numeroase concursuri, iar acum este antrenorul singurului club de karate kyokushinkai din Prahova. Are clienţi de toate vârstele, de la 8 ani şi până la 65 de ani. Rareş Popa este elev în clasa I la şcoala generală din Cocorăştii Colţ, o localitate aflată la aproximativ 20 de kilometri de Ploieşti. „Îmi place acest sport pentru că mă face mai disciplinat şi mai puternic. Mă aduc părinţii de trei ori pe săptămână la antrenamente”, spune băiatul hotărât.

Bunicul vine cu nepotul la antrenamente

Cel mai în vârstă “elev” al lui Cristian Bozianu este un pensionar în vârstă de 65 de ani. Lucian Ionescu nu îşi arată vârsta şi se antrenează cot la cot cu ceilalţi colegi mai tineri. “Iniţial l-am adus pe nepotul meu, căruia îi place foarte mult. Şi după aceea m-am gândit de ce să stau să aştept pe sală când pot să particip la antrenamente. Am făcut sport toată viaţa mea, iar karatele sunt ca o continuare a vieţii sportive pe care am avut-o”, spune bărbatul.

Majoritatea celor care vin să înveţe karate sunt persoane cu studii superioare, de la ingineri, avocaţi, directori de firmă până la jandarmi şi poliţişti. Ionuţ şi Mirela Samoilă, alături de fetiţa lor de 11 ani vin împreună la sală pentru a învăţa karate. El este poliţist, iar ea asistentă medicală. “Veneau amândoi acasă şi îmi povesteau ce frumos este şi am zis să încerc şi eu. Nu mi se pare un sport dur şi le recomand tuturor să încerce pentru că în momentul în care înveţi să te aperi capeţi încredere în tine”, ne-a spus Mirela Samoilă.

Metodă rapidă pentru slăbit

Antrenamentele au loc de trei ori pe săptămână, timp de o oră şi jumătate, iar efortul fizic depus este destul de mare. Drept dovadă că unul dintre clienţii clubului a slăbit zece kilograme în trei luni. “Prin profesia de avocat am o muncă sedentară şi simţeam nevoia să fac mişcare mai ales că luasem şi mai mult în greutate. În trei luni, am reuşit să slăbesc zece kilograme”, ne-a zis Alin Marcu.

Deşi la prima vedere pare un sport dur, în care adversarii nu se lasă până când unul dintre ei se află la pământ, clienţii clubului se înţeleg foarte bine şi se respectă reciproc. “Acest sport te disciplinează, iar lupta între adversari rămâne doar pe ringul de luptă, nu există resentimente în afara acestuia”, spune antrenorul de karate.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite