Ploieștenii au vicii cu arome premium

0
Publicat:
Ultima actualizare:

INEDIT. Ploieștenii au prins gustul cafelei și ceaiului exclusivist, adus de la casele cu tradiție din străinătate. Mulți dintre ploieșteni sunt în căutarea gustului cafelei sau ceaiului din copilărie și sunt dispuși să plătească câteva zeci de lei, în plus, pentru un „viciu de calitate.

Prea puțin obișnuiți să bea ceai în alte condiții decât atunci când sunt răciți, ploieștenii au descoperit infuziile rafinate de plante și plăcerea de a-ți prepara un ceai ca la carte, cu accesorii speciale. La fel s-a întâmplat și cu sortimentele de cafea exclusiviste care nu pot fi găsite decât în magazinele care lucrează direct cu furnizorii din străinătate. „La prima mea ieșire în străinătate, la Viena, văzut prima ceainărie. De atunci, mi-am dorit să aduc la Ploiești acea atmosferă și aromele venite parcă din altă lume. La început, oamenii au fost reticenți, dar foarte mulți dintre cei care au trecut pragul ceainăriei, au devenit, în scurt timp, clienți fideli", povestește Ioana Scoruș, proprietara unui magazin cu acest profil, din oraș.

Dintr-un astfel de „rai al aromelor", decorat în stilul colonial britanic și din care răzbate muzică de acordeon franțuzesc sau tangouri argentiniene, ploieștenii își procură ceai din cel puțin 60 de sortimente și cafea din alte 25. Totodată, se familiariază cu accesoriile speciale, cu influențe britanice și japoneze, pentru prepararea și consumul ceaiului, precum infuzoarele, ceștile din porțelan superior, ceainice și cutii speciale pentru depozitarea prețioaselor frunze.

100 de lei, un kilogram de cafea de calitate

„Alibaba și 40 de miresme" cu muguri de lavandă și trandafiri sau „Lovers Drink" cu afine și nalbă sunt doar câteva dintre tipurile de infuzii de plante care pot fi găsite într-o ceainărie. 100 de grame costă în jur de 17 lei. Și cafelele, întotdeauna boabe, se clasifică atât după proveniență, Arabica, Robusta, cât și după aromele care o îmbogățesc, iar un kilogram costă și peste 100 de lei. „Ceaiul și cafeaua sunt mai scumpe pentru că sunt de calitate premium sau gourmet și sunt aduse de la o casă cu tradiție de 215 ani din Germania. Este adevărat că sunt mai scumpe, dar calitatea costă. Clienții sunt, în general, oameni foarte tineri sau maturi, cu o anumită formație intelectuală și cu venituri medii și peste medii", ne-a mai spus Ioana Scoruș.

Un alt motiv pentru care ploieștenii consumă cafea sau ceai premium este unul de natură sentimentală. Mulți sunt în căutarea aromelor din copilărie, iar blendurile rafinate de ceaiuri sau cofeină sunt exact ceea ce căutau.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite