Ploieştenii s-au înghesuit la fasole, cârnaţi şi vin fiert, de 1 Decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a mânca fasole şi cârnaţi oferite gratuit de Municipalitate,cu ocazia Zilei Naţionale, sute de ploieşteni s-au înghesuit în parcul Mihai Viteazul, la Aurora şi în Mihai Bravu, ignorând ploaia şi temperaturile scăzute.

Vremea mohorâtă nu a reuşit să-i ţină în case pe ploieştenii obişnuiţi să participe an de an la manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României. Mii de persoane, de toate vârstele, au împânzit oraşul, pentru a asista la tradiţionalele alocuţiuni, depuneri de coroane, la parada militară şi concertul de fanfară. De departe, însă, cel mai aşteptat moment al zilei a fost, în special pentru ploieştenii trecuţi de prima tinereţe, masa oferită gratuit de municipalitate.

coada la fasole cu carnati

Tradiţionalul preparat culinar de fasole cu cârnaţi, cald şi gustos, "acompaniat" de pahare pline cu vin roşu fiert, a fost pe placul tuturor celor prezenţi în pieţele Mihai Viteazul, Aurora Vest şi Mihai Bravu, care nu s-au sfiit să mănânce în picioare, pe ploaie.

În această seară, de la ora 18:00, în faţa Palatului Culturii, vor cânta Domnica Sorescu, Irina Loghin, Heaven, Hara, Connect-R, Proconsul şi Direcţia 5. Finalul manifestărilor va fi marcat de un foc de artificii, care va avea loc la ora 22:30, în centrul Ploieştiului.


Andreea Mihalache, 27 de ani, şomeră

image

„Eu am venit să-i iau fetiţei mele, că îi este poftă. Erau bune şi nişte sărmăluţe"


Petre Dumitrescu 74 de ani, pensionar

image

„Pe frigul e bine că fost serviţi cu o mâncare caldă şi cu vin fiert. E sărăcie mare"


Daniela Bratu, 54 de ani, funcţionar public

image

„Vremea nu a ţinut cu noi, dar a meritat să stăm la coadă pentru fasole şi cârnaţi"

La Brăila, ostaşii defilează cu drapelul de luptă într-un sac din naylon, ca să nu îl ude lapoviţa/FOTOGALERIE

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite