Ploieştenii captivi în Libia aşteaptă să fie salvaţi. Rudele nu mai ştiu nimic despre ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea la care sunt angajaţi cei patru ploieşteni încearcă să-i scoată din zona de confilct cu un avion particular.

Disperare pentru familiile celor patru ploieşteni care lucrau la o societate de exploatare gaze din deşertul Libiei, ţară care în ultimele zile se confruntă cu proteste violente.

Gabriel Florescu, Constantin Robert Dragomir, Gheorghe Ivan şi Mircea Folea, ingineri de profesie, aşteaptă cu nerăbdare să fie evacuaţi din zona conflictuală de către conducerea firmei greceşti la care sunt angajaţi. Mai grav este faptul că paşapoartele celor patru bărbaţi se află în posesia societăţii, care are sediu în localitatea Tripoli.

Comunică prin mesaje

Sorin, fratele lui Gabriel Florescu, unul dintre cei patru ploieşteni captivi în Libia, aşteaptă cu sufletul la gură veşti din ţara arabă.

image

„Ultima dată când am luat legătura cu Gabi a fost marţi seară. Era foarte speriat. Vorbea în şoaptă ca să nu fie auzit de libienii înarmaţi. Chiar atunci când purtam discuţia telefonică erau furate maşinile de serviciu cu care circulau ei prin deşert. Ca să nu fie luaţi ostatici, s-au baricadat în nişte containere metalice unde aveau birourile, apoi au fost mutaţi la 60 de kilometri depărtare, într-o bază bine păzită de armată. Îmi spunea că aşteaptă un avion care să vină să-i ia şi să-i ducă în Atena, apoi la Bucureşti. Abia aştepta să ajungă acasă", povesteşte Sorin.

image

Ieri, în jurul orei 13.00, Gabriel Florescu a trimis familiei un mesaj pe telefonul mobil în care spunea că este bine, dar că avionul „salvator" încă nu sosise pentru a-i transporta în siguranţă departe de zona conflictuală.

Muncea pentru a-şi lua casă

„Am lucrat şi eu în Libia. Dar nu m-am adaptat condiţiilor de acolo. Este foarte cald, iar platforma era izolată în deşert. Nu aveai prea multe posibilităţi. Am rezistat doar câteva luni, după care am venit acasă. Fratele meu, însă, s-a gândit mai mult la bani şi mai puţin la condiţiile de lucru. Strângea bani pentru un apartament", a mai spus Sorin. Cei patru ploieşteni lucrau de mai bine de un an în Libia. Aceştia primeau salarii cuprinse între 5.000 şi 6.000 de euro.

Circa 220 de români vor să plece imediat din Libia şi au cerut ajutorul Ambasadei din Tripoli. Guvernul a aprobat, ieri, alocarea a 900.000 de lei pentru evacuarea acestora.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite