Ploieşti: Ploieştenii preferă destinaţiile externe pentru concediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofertele last minute sunt printre cele mai vânate de turişti, preţurile sejururilor scăzând cu până la 40% cu câteva zile înainte de plecare.

Pentru petrecerea concediului din această vară, ploieştenii aleg destinaţiile externe. Cele mai multe solicitări primite de agenţiile de turism sunt pentru Bulgaria, Grecia, Turcia şi Spania. Litoralurile din alte ţări au prioritate faţă de cel autohton din cauza preţurilor de multe ori mai mici aplicate de hotelierii străini, dar şi a calităţii serviciilor, de multe ori superioare celor din ţara noastră.

Mamaia e aleasă de turiştii care rămân în ţară

Cei care îşi aleg totuşi să îşi petreacă concediul în ţară în acest an optează pentru staţiunile Mamaia, Jupiter şi Saturn. “Pe primul loc la destinaţii interne este Mamaia, unde turiştii aleg hoteluri de două şi trei stele”, ne-a spus un agent de turism.
Pentru a-şi atrage clienţii, cu câteva zile înainte de data de începere a sejurului, agenţiile lansează pe piaţă oferte “last minute”, aplicând reduceri semnificative de până la 30-40% din preţul iniţial.

Ofertele last minute, cele mai avantajoase
“Avem mai multe oferte de ultimă oră la preţuri avantajoase pentru destinaţiile externe. Sunt mulţi turişti care îşi programează vacanţele pe ultima sută de metri pentru a beneficia de aceste facilităţi”, ne-a declarat Ioana Sandu, director al agenţiei J΄Info Tours din Ploieşti.

Astfel, un sejur de şase nopţi la un hotel de trei stele în Tenerife, cu mic dejun inclus, costă 569 de euro pentru două persoane. Şi o vacanţă în Antalya, la un hotel de patru stele, în regim all inclusiv costă 798 de euro pentru două persoane. Tariful include biletul de avion, transferul de la aeroport la hotel, şapte nopţi cazare şi asistenţă turistică.

30 de euro/noapte pe litoralul bulgăresc
“Majoritatea clienţilor preferă pachetul all inclusive pentru destinaţii ca Nisipurile de Aur, Albena, Corfu, Creta şi Antalya”, ne-a spus Oana Dobre, operator de turism al agenţiei Passion. Şi Passion oferă pachete speciale cu câteva zile înainte de plecare pentru turişti. O vacanţă pe litoralul bulgăresc, la un hotel de patru stele preţul este de 38 de euro/noapte în regim all inclusive, iar la un hotel de trei stele 30 de euro/noapte.

Şi în Creta un sejur de opt zile cu demipensiune, la un hotel de trei stele costă 645 de euro pentru două persoane. Preţul include, pe lângă cazare şi transport, biletul de avion şi tranferul de la aeroport la hotel.

Hoteluri preferate
Cele mai căutate hoteluri de pe litoralul românesc sunt Central, Lido şi Aurora în Mamaia, Apollo şi Hora în Saturn şi hotel Cometa în Jupiter.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite