Ploieşti: Ploieştenii au adoptat câini comunitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doisprezece ploieşteni au adoptat ieri câini fără stăpân în cadrul acţiunii “Ia-mă acasă!”, eveniment organizat pentru prima dată în municipiu.

Parcul de lângă Halele Centrale din Ploieşti a fost ieri, de dimineaţă şi până târziu după-amiază, gazda primei acţiuni organizate de municipalitate prin care zeci de câini comunitari, cazaţi la adăpostul de la Bucov, au fost expuşi pubicului în încercarea de a le găsi un stăpân.

Chiar dacă afară a plouat şi temperaturile termometrelelor au scăzut sub zero grade Celsius, lumea s-a adunat curioasă, în număr destul de mare, la târgul de adopţii pentru animalele fără stăpân, pentru a admira exemplarele canine.

Douasprezece dintre patrupede nu s-au mai întors la adăpost ci, prin frumuseţea şi blândeţea de care au dat dovadă, au reuşit să-şi găsească o familie care să aibă grijă de ei şi o nouă casă. “Numai dacă ne uităm în ochii lor calzi, putem vedea durerea că nu au parte de un om care să-I iubească şi care să le ofere dragoste”, a spus Elena Iordan, o pensionară din Ploieşti.

Le-au oferit cadouri ca să adopte câini
Copiii au fost de departe cei mai încântaţi de acţiunea organizată de municipalitate. Patru dintre micii vizitatori au reuşit să-şi convingă părinţii să-I lase să plece acasă însoţiţi de un prieten necuvântător.

“O să-I pun un nume frumos. Acum tremură de frig, dar acasă la mine o să-I fie cald. Deja îl iubesc mult. Toţi copiii ar trebui să ia un câine acasă, dacă au unde să-l ţină. Mama m-a învăţat să iubesc animalele fără stăpân. Este deja vaccinat”, a spus Adriana, o fetiţă de opt ani, care ieri a devenit proprietara unui câine comunitar.

Ca ploieştenii să fie stimulaţi să adopte un câine de la Adăpostul Bucov, organizatorii au oferit în plus câte o zgardă şi castroane pentru mâncare şi apă celor care au făcut un gest umanitar şi au luat câte un patruped acasă.

“Consider că săptămânal ar trebui organizat câte un târg de adopţii. Dar trebuie să se facă mai multă publicitate despre acţiunea asta. Ar trebui cooptate şi pet-shopurile, care să vină cu ceva hrană, pentru cei care adoptă câini comunitari. Aşa dovedim că suntem oameni şi că avem suflet. Eu, de exemplu, am luat un câine de pe stradă”, a susţinut răspicat Adina Iancu, una dintre vizitatoarele târgului.

Cei care au adoptat un câine şi-au luat angajamentul scris că vor avea grijă de animal.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite