Ploieşteanul Tiberiu Marin face cinste Prahovei la olimpiade

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevul de clasa a VIII-a are în palmares peste 20 de premii, medalii şi trofee obţinute la concursurile şi olimpiadele şcolare naţionale.

Tiberiu Marin este unul dintre elevii de top ai Colegiului „Mihai Viteazul" din Ploieşti. Elevul de clasa VIII-a a obţinut în acest an şcolar premiul I pe judeţ şi calificarea la etapa naţională la trei olimpiade, la materiile Matematică, Fizică şi Informatică, precum şi un loc întâi la concursul de Limba română „Poveştile Cangurului". De asemenea, adolescentul a luat premiul I pe ţară la Concursul Naţional de Fizică „Phi", un premiu II la faza naţională a Concursului Internaţional „Cangurul Matematic", menţiune la Olimpiada naţională de Fizică, menţiune şi medalie de argint la Olimpiada Naţională de Informatică  şi o participare la Balcaniada de juniori la Informatică. 

Îmi place să învăţ, la asta de fapt mă pricep cel mai bine. Am avut şi mentori deosebiţi. Este vorba despre mama mea, care este profesor de matematică şi căreia îi datorez pasiunea pentru ştiinţele exacte, dar şi tatăl meu, inginer de profesie, care m-a îndrumat să fac alegerile potrivite. Îmi plac cifrele şi formulele matematice", spune Tiberiu.

În palmaresul de premii şi medalii obţinute de ploieştean, în cei patru ani de gimnaziu, stau la loc de cinste o medalie de aur şi una de argint la Olimpiada Naţională de Informatică, două premii întâi pe ţară la Concursul Cangurul Matematic şi un premiu întâi la Concursul Naţional de Informatică „Marele premiu al Palatului Copiilor".

Am prins drag de informatică în clasa V-a, de când mi s-au predat primele cursuri. Avantajul este că am avut şi profesori foarte buni, care au făcut pregătiri intensive cu mine pentru a ajunge să obţin performaneţe. Şi rezultatele se văd. În perioada 3-9 iulie o să particip la Balcaniada de Informatică, care va avea loc la Bistriţa. Acolo o să întîlnesc cei mai buni informaticieni în devenire, din România. În lotul de juniori, din care fac parte, sunt singurul din Prahova", afirmă cu mândrie adolescentul. 

Tiberiu Marin este prieten cu cei mai „tari" matematicieni şi informaticieni din Colegiul „Mihai Viteazul". „Sunt în clasă cu cei mai buni din ţară la matematică şi informatică şi sunt tare încântat de acest lucru. Fac parte dintr-un colectiv foarte performant, competitiv. În clasa mea cred că sunt vreo 20 de elevi care au obţinut premii la concursurile şi olimpiadele naţionale", susţine băiatul.

Întrebări şi răspunsuri

Ce profesie te-ai gândit să alegi pe viitor?

„Vreau să fiu programator, să lucrez în industria IT. Şi poate, de ce nu, să ajung la Microsoft, în Statele Unite. Oricum vreau să urmez o universitate de prestigiu. Oxford, Cambrige, Harvard nu mi se par de neatins, mai ales că foşti elevi ai Colegiului Mihai Viteazul studiază deja acolo"

Ce faci în timpul liber?

„Îmi place să mă joc pe calculator şi să mă întâlnesc cu prietenii. Joc ping pong, şah, că doar e un sport al minţii, îmi plac foarte mult şi artele marţile. Acum, în vacanţă, după Balcaniada de Informatică, o să plec cu părinţii la mare şi la munte, şi o să petrecem mult timp împreună"

Ce-i place

Tiberiu spune că îi plac comediile, „Seinfeld" fiind serialul său preferat, dar şi emisiunile de ştiinţe de pe Discovery şi National Geographic, cum ar fi „Distrugătorii de Mituri".

Ce nu-i place

„Nu-mi plac minciuna, bârfa, răutatea, duplicitatea şi pesimismul. Nu sunt de acord cu hackerii care îşi folosesc capacitatea de pregătire în scopuri negative" susţine Tiberiu

Profil

Născut: 25 ianuarie 1997, la Ploieşti

Studii: elev clasa a VIIIa, la Colegiul „Mihai Viteazul" din Ploieşti

Familie: Singur la părinţi

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite