Ploieșteanul Radu Voroneanu, medalie de aur la Balcaniada de Informatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Voroneanu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național I.L.Caragiale din Ploiești, a câștigat medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Informatică, desfăşurată la Belgrad, în perioada 15-19 august

Lotul naţional de informatică al României a câştigat patru medalii, dintre care două de aur, la a 20-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfăşurată la Belgrad, în perioada 15-19 august.

Medaliile de aur au fost cucerite de Rareş Darius Buhai, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu" din Bistriţa, şi de Radu Ştefan Voroneanu, elev în clasa a X-a, Colegiul Naţional "I.L. Caragiale" din Ploieşti.

Medaliile de argint au intrat în posesia lui Dan Mihai Gheorghe şi Daniel Posdărăscu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală.

La ediţia din 2012 a Olimpiadei Balcanice au participat 45 de concurenţi din nouă ţări.

Cine este Radu Voroneanu

În 2011, Radu Voroneanu a fost ales „Elevul Anului" din Prahova.

Parcursul excepţional în informatică al lui Radu Voroneanu a început în clasa a V-a, când, la prima participare la olimpiada naţională, a câştigat o menţiune, „o surpriză" chiar şi pentru acesta. În clasa a VII-a, câştiga, deja, cu lotul de juniori al României Aurul absolut şi punctajul maxim la Balcaniadă.

Interesant este că, deşi Radu a obţinut recunoaşterea naţională în matematică şi fizică, a abandonat calculele şi formulele în favoarea informaticii. „De mic am avut înclinaţie pentru materiile de real, dar până la urmă am ales informatica şi s-a dovedit că nu am greşit", ne-a spus Radu Voroneanu.

După aurul obţinut cu lotul de seniori al României la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, desfăşurată la Yakuţia, în Siberia Orientală, în 2010, şi calificarea din 2011 la Olimpiada Europei Centrale şi de Est, oficialii Inspectoratului Şcolar Prahova l-au nominalizat la titlul de „Elevul Anului".

S-a dovedit că au avut mână bună, dovadă și medalia de aur din acest an, obținută recent la Balcaniada de Informatică.

Campion la patinaj viteză

Surprinzător, Radu Voroneanu mai are şi timp liber. „Îmi place să stau cu prietenii şi colegii mei, să joc tenis şi să fac sport, în general", povesteşte Radu despre hobby-urile sale. Că este un campion absolut o dovedesc şi medaliile obţinute la patinaj viteză în urmă cu câţiva ani, un sport care i-a rămas în suflet şi pe care îl practică ori de câte ori are timp.

În ceea ce priveşte viitorul, Radu îl leagă obligatoriu de informatică şi o carieră în domeniu. „Nu m-am gândit încă dacă voi pleca sau nu din ţară, mai am doi ani de liceu în care va fi timp să iau cele mai bune decizii", ne-a spus liceanul.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite