Ploieşteanul Leonard Ţurcan vă ajută să emigraţi în Canada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leonard este o persoană sociabilă, dispusă oricând să le dea un sfat celor din jur pentru a-i ajuta să trăiască mai bine.

În timpul facultăţii şi-a deschis un birou de consultanţă imobiliară la care a lucrat până acum doi ani. „Pentru că am văzut că domeniul imobiliar nu mai mergea, am stat în expectativă şase luni să mă gândesc în ce afacere aş putea să investesc banii, astfel încât să şi meargă şi am hotărât să deschid o reprezentanţă care să îi ajute pe oameni să emigreze în Canada. Am deschis acest birou de emigrare, pentru că am văzut că foarte mulţi s-au săturat de situaţia politică şi economică care există la noi în ţară", spune Leonard Ţurcan.

Înainte de a deschide reprezentanţa, Leonard a realizat un studiu de piaţă discutând cu angajaţi din principalele sectoare despre cât de mulţumiţi sunt de condiţiile de muncă şi beneficiile salariale.

„Dacă acum un an şi jumătate când am deschis biroul oamenii erau parţial mulţumiţi de serviciul pe care îl aveau, acum toţi sunt nemulţumiţi, în special cei care lucrează la stat", susţine ploieşteanul.

Înainte de a-i consilia pe prahoveni, Leonard a fost personal în Canada pentru a vedea cum se trăieşte acolo. Acesta a fost impresionat de civilizaţia şi spiritul civic al canadienilor pe care şi-ar dori să îl întâlnească şi la noi.

Mii de prahoveni vor să emigreze

Leonard spune că aproape 15.000 de clienţi eligibili din judeţul Prahova şi-au depus dosarul pentru a emigra în Canada. Majoritatea dintre ei au familii şi speră ca plecând în afara ţării să le asigure un viitor mai bun copiilor.

„Sunt absolvenţi de studii superioare, dar şi persoane mai puţin şcolite care vor să emigreze. Media de vârstă a celor care ne solicită ajutorul se încadrează între 25 şi 45 de ani. Stau de vorbă cu fiecare şi încerc să vedem în ce program se încadrează şi cum îl pot ajuta. Canada are nevoie de forţă de muncă pentru că sunt spaţii vaste nepopulate. Cele mai căutate domenii sunt: silvicultură, piscicultură, medicină, foraj, IT", explică Leonard.

Acesta este de părere că în Canada condiţiile de viaţă sunt mult mai bune decât la noi şi asta dacă ţinem cont numai de faptul că salariul minim pentru un angajat fără studii superioare este de 1.550 de dolari canadieni. Unii dintre cel mai bine plătiţi emigranţi sunt salariaţii din domeniul medical: „Infirmierele sunt foarte bine plătite de canadieni, acestea câştigă în jur de 2.500 de dolari canadieni, iar medicii ajung la salarii între 130.000 şi 150.000 de dolari canadieni pe an".

Întrebări şi răspunsuri

Cât durează procesul de emigrare?

Procedura de emigrare în Canada durează între 14 şi 18 luni. Se completează un formular online, după care se face o evaluare, iar doritorii sunt chemaţi la un interviu pentru începerea demersurilor de completare a dosarului. Fiecare provincie din Canada are programul său de emigrare şi trebuie îndeplinite anumite condiţii pentru cei care vor să emigreze. Una dintre condiţii este cunoaşterea limbii engleze.

V-aţi gândit să emigraţi în Canada?

Aş face acest pas, însă mă gândesc în primul rând, la băiatul meu care încă nu a terminat facultatea şi la familia pe care o am aici.

Ce-i place

„Îmi place să merg la pescuit împreună cu băiatul meu, să joc sah şi tenis. Îmi plac plimbările în Delta Dunării şi la munte, atunci când am timp bineînţeles".

Ce nu-i place

„Nu-mi plac fariseii, minciuna şi dualitatea. Nu-mi place că nu pot să repar ceea ce nu poate fi reparat, cum ar fi de exemplu, un cutremur sau o inundaţie".

Profil

Născut: 23 martie 1969, Ploieşti

Studii: Facultatea de Drept - Universitatea Româno-Americană

Familie: văduv, un băiat de 20 de ani

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite