Ploieşteanul Cristian Mănescu creează cele mai frumoase perdele şi draperii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De doi ani este regele absolut al draperiilor şi perdelelor, în Ploieşti. A decorat cu mult bun gust ferestrele a sute de apartamente şi vile.

A urmat cursurile Facultăţii de Utilaj, din cadrul Universităţii de Petrol Gaze din Ploieşti. A ales, însă, să profeseze ca electronist la fabrica de armament de la Crângul lui Bot, iar după Revoluţia din 1989 a plecat să muncească în Germania, şi apoi în Irak, ca director la o fabrică de gheaţă.

„Experienţa unui job peste hotare a fost foarte benefică, a fost o lecţie de viaţă. Am avut subalterni americani, despre care pot spune că sunt oameni de cuvânt, foarte muncitori şi foarte punctuali. Au fost cinci ani de zile de care îmi voi aminti întotdeauna cu mare plăcere", povesteşte Cristian.

Conduce afacerea familiei

După ani de zile petrecuţi în străinătate, departe de casă, ploieşteanul s-a întors în ţară pentru a prelua afacerea fostei sale soţii: un magazin de producţie şi creativitate, specializat pe comercializarea de perdele, draperii , galerii şi sisteme de prindere. Şi, chiar dacă este o pasiune specifică femeilor, Cristian spune că în scurt timp a deprins toate tainele meseriei de decorator.

El spune că lucrează cot la cot cu copii săi. „Fiul meu aleargă după bani şi acte, iar eu împreună cu fiica mea mergem acasă, la clienţi, facem măsurători şi stabilim ce fel de perdele şi draperii se potrivesc în casa omului. Bineînţeles, ţinem cont de culoarea pereţilor şi a mobilierului, nu dăm sfaturi de capul nostru. Afacerea merge bine. De exemplu, am avut de decorat ferestrele unor vile nou construite în localitatea Strejnic. Iar munca noastră e cartea de vizită, cei mai mulţi clienţi ajungând la noi prin recomandări", spune Cristian Mănescu.

Este înconjurat de perdele

Magazinul său este o explozie de culoare, pereţii fiind „tapetaţi" cu sute de modele de perdele şi draperii, comandate explusiv din ţări cu tradiţie în producţia de materiale destinate amenajării casei.

„Avem şi un atelier propriu, unde confecţionăm tot ce comandă clientul. Iar dacă-i rămâne material, nu-l aruncăm, ci facem perniţe de decor. Au fost şi persoane care au intrat în magazin să caute materiale pentru rochii sau alte ţinute verstimentare, ami ales că noi lucrăm acum cu foarte mult in", spune, amuzat, bărbatul. Criza economică îl ocoleşte pentru că a a investit într-un domeniu aproape fără concurenţă. „Mă implic foarte mult şi îmi place ceea ce fac. Am avut comenzi şi pentru străinătate. Sunt la curent cu tot ce apare nou şi studiez cărţi de specialitate. Car marfă, merg să procur materiale noi, este un job complex", susţine Cristian.

Ce-i place

„Toată viaţa mi-a plăcut să repar orice, de la un banal aparat de radio, până la sisteme de aer condiţionat. Şi acum am această pasiune, aşa că, dacă se strică ceva în casă, nu chem un depanator , ci mă apuc să meşteresc singur", se laudă Cristian Mănescu.

Ce nu-i place

Cristian spune  că detestă minciuna, neseriozitatea şi lipsa de educaţie.

Profil

Născut

23 octombrie 1960, la Ploieşti

Studii

Facultatea de Utilaj, UPG Ploieşti

Familie

Divorţat, are doi copii

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite