Ploieşteanul Costin Stanciu este confidentul iubitorilor de animale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are o vechime de aproape zece ani în industria hranei şi accesoriilor destinate animalelor de companie. A dezvoltat o afacere în domeniu, pentru soţia sa.

Carismaticul Costin Stanciu ştie cum să-şi atragă clienţii şi, graţie acestui lucru, cunoaşte şi reţeta succesului. De cum intri în magazinul său, situat în cartierul 9 Mai, din Ploieşti, te întâmpină cu un zâmbet sincer şi, de la caz la caz, cu o glumă nevinovată, doar ca să-ţi înveselească ziua.

Intenţiile sale sunt onorabile: vinde hrană de tot felul pentru câini, pisici, papagali, peşti, broaşte ţestoase şi alte animale de companie deţinute de ploieştenii cu suflet mare.

A început să lucreze în domeniu în urmă cu aproape zece ani. Asta după ce a întregistrat un eşec în încercarea de a emigra, împreună cu familia, în Marea Britanie. Acum, nici că mai vrea să privească înapoi şi nu regretă calea pe care a urmat-o.

„Copiii începuseră să aducă în casă tot felul de animăluţe adunate de pe stradă. Şi soţia este îndrăgostită de aceste vieţuitoare nevinovate. În perioada în care era gravidă cu primul copil, locuiam într-o garsonieră, la parter. Avem vreo trei pisici pe care, din milă, le hrănea. Am gândit această afacere în primul rând pentru soţie, ca să îmbine utilul cu frumosul. A fost o idee excelentă, deşi debutul în această industrie a fost unul greu", povesteşte Costin Stanciu.

Stă de vorbă cu stăpânii patrupedelor

La început, a pornit la drum cu un mic Pet Shop, iar acum deţine două mari magazine de profil în Ploieşti.

„Am pus şi pun mult suflet. Eu şi soţia vindem marfa, ca să mai facem şi economii. Şi, în acest mod, avem contact direct cu clienţii noştri, pe care încercăm în permanenţă să-i fidelizăm. Ideea este că nu caut să le vând cea mai scumpă marfă, ci una bună, adaptată nevoilor animalelor de companie ai căror proprietari sunt. Stau de vorbă cu ei în permanenţă şi oamenii îşi spun problemele. Cu mulţi am devenit prieten. Toţi cei care intră în magazine pleacă binedispuşi", susţine Costin. De ceva timp şi-a dezvoltat afacerea, punând pe picioare şi o reţea de întreţinere şi service în domeniul acvaristic.

Are grijă de maidanezi

Costin Stanciu are grijă şi de câinii comunitari care se opresc în dreptul magazinelor lui şi cerşesc mâncare.

„Avem un specimen canin, de maidan. L-am poreclit Nas, pentru că, atunci când îi este foame, îşi lipeşte trufa de geam şi nu se mişcă de acolo până nu ies să-i ofer ceva de mâncare. Este doar un exemplu. Şi îi admir pe acei oameni care, din puţinul lor, cumpără câte ceva de mâncare pentru patrupedele de pe stradă. Asta înseamnă să ai suflet mare şi să fii responsabil", este de părere Costin.

Întrebări şi răspunsuri

Ce soluţie aveţi pentru problema câinilor comunitari?

Nu sunt de acord cu eutanasierea. Dacă s-ar întâmpla aşa ceva în Ploieşti, atunci locul familiei mele nu este în această ţară. Nu suntem sălbatici, nu trebuie să ne caracterizeaze măsurile extreme. Trebuie să implicăm fundaţiile de ocrotire a animalelor fără stăpân, cu tradiţie, care pot oferi cele mai bune soluţii

Un sfat pentru cei care nu au curajul să pornească o afacere?

Să creadă în ceea ce vor să facă şi să să nu caute să se îmbogăţească pe loc. Pentru a dezvolta o afacere, îţi trebuie în primul rând multă răbdare şi tenacitate.

Ce-i place

„Când am timp liber, merg la tenis. Nu îl mai joc, dar copiii mei sunt pe drumul performanţei. Merg cu ei la concursuri şi îi încurajez. În definitiv, copiii sunt cea mai importantă realizare a mea şi a soţiei mele", spune Costin.

Ce nu-i place

Costin Stanciu spune că admiră oamenii corecţi şi că încearcă să-i ţină la distanţă pe cei care nu-şi ţin cuvântul dat. Tolerează greşeala neintenţionată, dar spune că nu poate accepta prostia.

Profil

Născut. 4 noiembrie 1964, comuna Păcureţi, Prahova

Studii. Liceul Industrial nr 1, Ploieşti

Familie. Căsătorit, are doi copii

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite