Ploieşteanul Alfred Binder este un „Lord al vinului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşteanul este considerat de cunoscătorii în domeniu un maestru al artei, nu foarte la îndemână, de a bea vin
Ploieşteanul este considerat de cunoscătorii în domeniu un maestru al artei, nu foarte la îndemână, de a bea vin

În România îi numeri pe degete pe somelierii adevăraţi, iar Alfred a demarat pregătirile pentru competiţia din decembrie, care va desemna cel mai bun somelier al anului din România.

Cuvântul somelier nu este consemnat încă în dicţionarul limbii române, deşi, în Evul Mediu, „saumelierii" aduceau Papei vinurile din inima Franţei şi îl gustau pentru a evita orice tentativă de otrăvire.

Totuşi, în câteva restaurante selecte din România, un domn stilat, cu frac, şorţ, papion şi mănuşi albe, vine la masa ta, te întreabă ce te pregăteşti să mănânci şi îţi poveşteşte cu voluptate despre cel mai potrivit vin. La gât are un colier lung, din argint, numit tastevin, un simbol al breslei.

Din cei aproximativ 200 de somelieri, câţi sunt în România, doar 15-20 sunt buni, iar cinci dintre ei foarte buni, recunoscuţi şi apreciaţi, printre care şi prahoveanul Alfred Binder.

„Somelierul contemporan are mult mai multe atribuţii, este un brand manager în adevăratul sens al cuvântului. Eu mă ocup atât de sesiunile de degustare, cât şi de activităţile cramelor deschise vizitatorilor care aparţin grupului internaţional la care activez ca somelier", spune Alfred Binder. Este direct implicat şi în operaţiunile de import ale firmei, iar uneori este şi redactor, fiind cel mai în măsură să ofere informaţii despre vinuri şi standardele acestei licori.

Mai multe amănunte despre acest subiect aflaţi, astăzi,  din cotidianul "Adevărul de Seară", ediţia de Ploieşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite