Ploieșteanca Rodica Elena Tudor a câștigat Marele Premiu la Festivalul Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rodica Elena Tudor. Foto Facebook
Rodica Elena Tudor. Foto Facebook

Tânăra de 22 de ani, de etnie romă,a început să cânte în 2006 la Școala Populară de Artă din Ploiești, iar în ultimii ani s-a afirmat la festivalurile din țară ca una dintre vocile tinere ale muzicii românești.

Născută la 17 ianuarie 1990, tânăra vorbește fluent engleza, franceza, spaniola și rromanes, este absolventă a Colegiului Al.I.Cuza din Ploiești și urmează, în paralel, facultățile de Litere și Drept, în București.

Decizia de acordare a Marelui Premiu de la Festivalul Mamaia a fost luată de consilierii judeţeni, în cadrul unei şedinţe extraordinare, aşa cum se întâmplă de mai mulţi ani. Ei au avut de ales între câştigătorii secţiunilor Interpretare şi Creaţie: Rodica Elena Tudor, în vârstă de 22 de ani, din judeţul Prahova, respectiv Horia Moculescu, pentru piesa „Tăcerile de fier".

Ploieșteanca a luat Marele Premiu și 5.000 de euro, iar la primirea trofeului ea a mulţumit tuturor celor care au ajutat-o în carieră, un loc special fiindu-i acordat regretatului compozitor Şerban Georgescu.

În  2006, Șerban Georgescu a chemat-o la București, după ce a ascultat-o într-un festival. Câteva luni mai târziu, compozitorul pleca dintre noi, iar ea și-a continuat drumul cu gândul mereu că poate ar fi fost pentru Șerban Georgescu o a doua Mădălina Manole.

„Am început să cânt în 2006 la Școala Populară de Artă din Ploiești, cu domnul Corneliu Irimia, directorul Filarmonicii din Ploiești, la îndemnul tatălui meu. După trei luni l-am cunoscut pe Șerban Georgescu și m-am îndreptat spre capitală. M-am pregătit câteva luni cu doamna Crina Mardare, am continuat aproape un an cu doamna Dana Dorian. Au avut o contribuție importantă în evoluția mea și le mulțumesc din tot sufletul,  au locul lor în inima mea și totuși eu, cea adevarată, m-am regăsit sub îndrumarea doamnei Viorelei Filip. Nu am neglijat nici cursurile de la Școala Populară de Artă din Ploiești, și în anul 2009 am absolvit-o", mărturisea Rodica Elena Tudor într-un interviu acordat site-ului www.topromanesc.ro.

Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2012 s-a desfăşurat între 23 şi 26 august, la Teatrul de Vară Soveja din Constanţa.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite