Ploieşteanca Oana Humelnicu te învaţă să faci spinning şi pilates

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana este fostă gimnastă de performanţă
Oana este fostă gimnastă de performanţă

Fostă componentă a lotului naţională de gimnastică junioare, Oana Humelnicu este acum instructor de spinning, pilates şi aerobic la o sală din Ploieşti.

Este o mână de om, mereu în mişcare, şi a făcut din sport o religie. De altfel, anii lungi de antrenament şi gimnastică şi-au pus amprenta atât pe dezvoltarea ei fizică, printr-un corp agil şi suplu, cât şi psihică, prin formarea unei voinţe de fier. "Am început la Petrolul, în Ploieşti, şi am ajuns la Deva, dar m-am oprit cu performanţa la lotul de junioare. Nu mi-a părut rău că nu am continuat, am avut foarte multe experienţe plăcute şi ulterior", spune Oana.

Şi aşa a şi fost. O perioadă, a lucrat la Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti, la secţia de revistă ca şi coregraf, dar şi ca dansatoare în trupa de variete, iar alţi doi ani în Anglia, la circul Cottle and Austen. "Mă ocupam atât de coregrafia artiştilor de acolo, cât şi de numere de acrobaţie la sol. A fost o experienţă inedită, o lume cu totul altfel. Practic, făceai parte dintr-o mare familie, împărţeai cu ei atât bucuriile cât şi necazurile. Nu mi-a plăcut însă vremea ploioasă, a fost principalul motiv care m-a făcut să renunţ la jobul din Anglia", îşi aminteşte fosta gimnastă.

Antrenoarea vedetelor

Din 2008 este instructor de fitness la Freeline, una dintre cele mai mari săli de antrenament din Ploieşti şi s-a înscris şi la Institutul de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti. În spinning, pilates, fitness şi aerobic s-a specializat în Italia, iar cunoştinţele acumulate le foloseşte pentru a ajuta ploieştenii să-şi menţină forma fizică şi sănătatea. "Este foarte important ca fiecare persoană să urmeze un curs individual care să respecte ritmul cardiac, masa de grăsime din organism şi, nu în ultimul rând, să se potrivească stilului de viaţă. Dacă sunt secondate şi de o dietă corespunzătoare, rezultatele pot fi senzaţionale şi de lungă durată", spune Oana.

Fosta gimnastă este şi unul dintre puţinii instructori din oraş care folosesc pentru antrenamente spinning-ul, adică pedalarea pe ritmul muzicii şi exerciţiile pilates, benefice atât pentru tonifierea muşchilor cât şi pentru eliminarea stresului.

Printre clienţii salonului unde lucrează Oana se numără Nico, dar şi mulţi alţi actori de la Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti, majoretele de la CSU Asesoft, Leonard Doroftei şi soţia acestuia sau fostele gimnaste Corina Ungureanu şi Claudia Presăcan. "Oamenii obişnuiţi ar trebui să înveţe de la vedete să-şi menţină forma fizică şi să fie atenţi cu sănătatea lor chiar dacă nu au o viaţă publică atât de intensă prin ziare sau la televizor", crede Oana.

Cât de des trebuie să facem mişcare?

O.H: Depinde de fiecare. Programul nu ne mai permite să facem sport într-o anumită zi sau la anumite ore, de aceea, dacă aplici tehnicile corespunzătoare, poţi să te antrenezi şi trei zile la rând sau cu pauze de zile întregi între şedinţe.

Puteţi recomanda şi o dietă?

O.H: Celor care vor să slăbească le recomandăm Dieta Zone, un program care este rezultatul unor cercetări îndelungate, începute în anii '90. Scopul este de a pierde definitiv masa grasă şi de a creşte masa musculară şi, în plus, această dietă place organismului uman.

Ce-i place

Antrenamentele din sala de fitness îi ocupă foarte mult timp în detrimentul vieţii personale şi al prietenilor, însă, atunci când prinde un weekend întreg, îi place foarte mult să meargă la munte.

Ce nu-i place

Neseriozitatea şi aroganţa o deranjează în mod special şi, chiar dacă îşi păstrează calmul în majoritatea timpului, uneori reacţionează destul de irascibil. "Dar mă calmez repede", completează Oana.

Profil

Născută. 1 ianuarie 1983, Ploieşti

Familie. Necăsătorită

Studii. Institutul de Educaţie Fizică şi Sport

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite