Ploieşteanca Angelica Ioniţă călătoreşte prin lume ghidată de cărţile “Adevărul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deţine tot ce apărut până acum din colecţiile de carte "Adevărul". Nu pleacă în călătorii fără a citi înainte volumele despre muzee, pictori şi  destinaţii turistice.

Colecţia de carte verde editată de Adevărul Holding, a celor 100 de opere literare obligatoriu de citit, a stârnit pasiuni nebănuite în Ploieşti. Angelica Ioniţă o tânără de 27 de ani, cu pregătire universitară şi activitate în domeniul bancar, preţuieşte atât de mult aceste volume, încât atunci când a comandat mobila pentru sufrageria apartamentului său a gândit şi un spaţiu special, foarte generos, pentru cărţile "Adevărul".

"Mie îmi plac lucrurile simple şi elegante, şi îmi place foarte mult cum arată cărţile. Au şi un aer clasic, în acelaşi timp. Această colecţie a apărut chiar când mi-am cumpărat apartamentul. Mobila din sufragerie a fost făcută la sfârşit, şi, când am dat comandă, am ţinut cont să-mi încapă toate cele 100 de volume. Doream să ţin colecţia la vedere, pentru că sunt foarte mândră de ea. Bineînţeles că am făcut mai multe rafturi, eram convinsă că o să apară şi alte colecţii", explică tânăra, care mai spune că achiziţionează fiecare carte pentru că, până acum, din cauza jobului încărcat, nu prea a avut timp să mai citească aşa cum obişnuia în adolescenţă.

Este atrasă de concept

Colecţia a atras-o, în primul rând, prin caracterul de recomandare pe care îl are. "Este excelent faptul că s-a făcut o selecţie de către editori. Dacă citeam o carte înainte, ceream unei persoane, părinţilor, prietenilor să-mi recomande ceva anume, nu îmi alegeam eu de una singură, la întâmplare, din librării. Tata mă ajută să-mi iau volumele, sunt abonată la această colecţie de 100 de opere de la "Adevărul". Părinţii mei vor să-mi lase astfel o moştenire culturală şi ceva pentru spirit. Bineînţeles, citesc cu mare plăcere şi ziarul, pe care îl găsesc interesant", susţine tânăra.

Angelica Ioniţă este colecţionară nu doar a celor "100 de opere pe care trebuie să le ai în bibliotecă", ci, a făcut tot posibilul să-şi procure şi volumele "National Geographic Traveler", toate albumele din colecţia "Pictori de geniu", şi, mai ales albumele "Marile muzee ale lumii".

"Îmi place foarte mult să călătoresc şi  pot spune că ce am cumpărat până acum de la "Adevărul" mi-a folosit pentru destinaţiile pe care care le-am vizitat în vacanţe", spune ploieşteanca. Una dintre cărţile sale citită recent, înainte de vacanţa petrecută în Italia, a fost "Agonie şi extaz", pe care o consideră un roman epopee, care îmbină mai multe teme destinate iubitorilor de artă şi istorie. "Sunt un om care preţuieşte lectura de calitate şi oamenii deosebiţi. Sunt o persoană norocoasă şi ambiţioasă", spune tânăra.

Ce-i place

Angelica spune că îi place profesia sa, de consilier bancar, şi că se duce cu multă plăcere la serviciu.

Ce nu-i place

"Nu-mi place că, în general, suntem nevoiţi să ne maturizăm prea repede,  şi ne pierdem inocenţa. Îmi doresc să fiu din nou copil. Îmi pare rău că nu am timp suficient pentru familie" susţine tânăra.

Întrebări şi răspunsuri

Ce planuri de vacanţă ai?

Nu concept concediu fără să plec undeva, în străinătate. Nu oriunde, şi nici pentru relaxare, ci pentru actul de cunoaştere în sine. Vreau să vizitez capitalele Europei, iar acum, în toamnă, vreau să ajung în Egipt, să văd Valea Regilor, piramidele, Marele Sfinx de la Giza (Gizeh) şi Templul Karnak. În toate aceste locuri există lucruri interesante de văzut şi de aflat despre istoria Egiptului. Vreau să văd şi cum trăiesc oamenii de acolo, şi să le aflu obiceiurile.

Ce rol au prietenii în viaţa ta?

Prietenii şi familia sunt parte din viaţa mea. Sunt o persoană norocoasă, sunt înconjurată de oameni deosebiţi. Îmi place să petrec timp cu prietenii mei, cu iubitul meu şi îmi iubesc mult părinţii.

Profil

Născută

5 februarie 1983, Ploieşti

Studii

Facultatea de Studii Economice, Braşov

Familie

Necăsătorită

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite