Ploaia torenţială a făcut prăpăd pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploile torenţiale de azi noapte au făcut ca, în această dimineaţă, echipajele Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova să fie solicitate în mai multe zone de pe Valea Prahovei pentru a scoate apa din gospodării.

27 de locuinţe au fost afectate, iar cele mai mari probleme au fost la Sinaia. Aici, în faţa Gării, carosabilul s-a inundat şi traficul rutier a fost deviat prin centrul staţiunii.

La prânz, deşi s-a reluat circulaţia şi prin faţa Gării, se mergea bară la bară. „Cinci case s-au inundat, iar o anexă gospodărească a unei locuinţe de pe malul Izovorul Dorului a fost luată de apă, fiind vorba de un depozit de materiale", explică Mădălina Roşu din cadrul Primăriei Sinaia.

Fără apă potabilă

Cele cinci locuinţe care au fost inundate în Sinaia sunt situate pe străzile Mihail Kogâlniceanu, Calea Prahovei, Valter Mărăcineanu şi Calea Braşovului.

De asemenea, staţia de captare a apei provenită din Izvorul Dorului a fost afectată de precipitaţii astfel că, în acest moment, cartierele Izvorul şi Platou au rămas fără apă potabilă.

Un pom a căzut în urma furtunii de azi-noapte pe strada Ferdinand, drumul fiind degajat abia la câteva ore de la prăbuşirea lui, după ce pompierii au reuşit să taie trunchiul copacului.

„O conductă de gaze a fost avariată şi trei stâlpi de energie electrică au căzut la pământ. Echipajele ISU Prahova au intervenit în zonă cu şapte autospeciale şi trei motopompe pentru a scoate apa din zonele inundate", explică Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova. La Buşteni au fost inundate şapte case şi patru anexe gospodăreşti au fost luate de apă.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite