Ploieşti: Fugari din Centrul de Plasament Plopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Fugari din Centrul de Plasament Plopeni
Ploieşti: Fugari din Centrul de Plasament Plopeni

Un puşti şi două fete instituţionalizate, cu vârste de 14-15 ani, sunt căutaţi de autorităţi.

Marilena L. (15 ani), originară din Ploieşti, a fost prima a cărei dispariţie a fost sesizată din Centrul de Plasament Plopeni. Minora, neavând deficienţe mentale, a beneficiat de învoire, dar nu s-a mai întors la unitate. Nici nu a apucat personalul de supraveghere să anunţe poliţia, că o altă fată, Raluca M. (15 ani), a sărit gardul fără să fie văzută de colegi sau institutori. Din primele verificări efectuate de agenţii IPJ Prahova, a rezultat că ambele minore au mai părăsit Centrul de Plasament, în mai multe rânduri, dar de fiecare dată au fost găsite.

Raluca a locuit şi în alte unităţi de protecţie socială şi a plecat şi din locaţiile respective. Grupul fugarilor a fost întregit de Florin G. (14 ani). „Acesta a părăsit instituţia fără aprobare, după aproximativ o oră de la semnalarea dispariţiei celorlate persoane“, a declarat agentul Raluca Brezeanu, din cadrul Biroului de Presă al IPJ Prahova.

Spre deosebire de colega sa Raluca, puştiul a fost văzut când s-a urcat pe gardul împrejmuitor, din apropierea căii ferate care face legătura între Ploieşti şi Slănic. Florin este şi el recidivist în a părăsi centrul. Obişnuieşte să se îndrepte spre Ploieşti sau spre municipiul Câmpina, fiind, anterior, găsit în zona Spitalului de Neuropsihiatrie Voila.

Cine-i găseşte pe minori?
„Se fac verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care au fost posibile dispariţiile. Facem apel la cei care ne pot ajuta cu informaţii“, a declarat purtătorul de cuvânt al DASPC Prahova, Carmen Constantin. Florin G. Are 1,65 metri înălţime, 50 de kg, păr şaten tuns scurt, ochi căprui, ten închis la culoare, iar la momentul dispariţiei purta un tricou de culoare închisă, pantaloni bleumarin din tercot şi pantofi sport, negri.

Marilena are 1,70 metri înălţime, 55 de kg, constituţie atletică, păr şaten tuns scurt, ochi căprui, faţă rotundă, ten deschis. A părăsit Centrul îmbrăcată cu o bluză în dungi alb cu negru şi pantaloni de culoare închisă. Raluca are 1,50 metri înălţime, 57 de kg, constituţie atletică, păr şaten, ochi căprui, faţă rotundă şi ten acneic. Probabil poartă o geacă roşie, bluză crem şi pantaloni de culoare închisă.

Anunţaţi poliţiştii sau Protecţia Copilului
Persoanele care pot oferi informaţii despre locul în care se află minorii dispăruţi sunt rugate să sune la numărul unic pentru apeluri de urgenţă „112”, la DASPC Prahova – tel. 0244.586100-, sau la Centrul de Plasament Plopeni – tel. 0244.220057. „Orice informaţie este preţioasă“, a declarat agentul Raluca Brezeanu.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite