Ploieşti: Plantele exotice sunt preferatele ploieştenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Plantele exotice sunt preferatele ploieştenilor
Ploieşti: Plantele exotice sunt preferatele ploieştenilor

Flori, bulbi şi seminţe, articole de artizanat, decoraţii interioare, îmbrăcăminte, încălţăminte şi multe alte produse sunt expuse la târgul producătorilor

44 de firme şi producători particulari din Prahova, Sibiu, Braşov, Dâmboviţa, Dolj, Caraş-Severin, Ilfov, Harghita, Mureş, Maramures, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud şi Bucureşti au venit la cea de-a IX-a ediţie a târgului „Ambianţă, Rafinament, Stil”.

Flori, plante decorative diverse de interior şi exterior, bulbi, seminţe şi turbă, aranjamente florale naturale şi artificiale, jardiniere, ghivece, obiecte decorative, mobilier de grădină, produse de artizanat din lemn, împletituri şi artă populară, articole textile brodate manual, tablouri unicate executate din flori naturale presate şi uscate, cadouri, suveniruri şi multe alte produse sunt expuse aici.

„Este primul an când participăm la acest târg cu produsele noastre. Vindem obiecte placate cu gresie, faianţă şi mozaic, lucrate manual, în Berceni, cu preţuri cuprinse între 15 şi 3 de lei. În general sunt produse pentru decor, cum ar fi oglinzi, ghivece, platouri decorative, veioze, rame de fotografii şi diverse boluri”, explică Cristina Ghiţă, un comerciant prezent la târg. Aceasta spune că producătorul acestor decoraţii, firma Pacoratex din Ploieşti, realizează astfel de produse de cinci ani de zile.

Ploieştenii preferă plantele exotice
În ceea ce priveşte florile de la târg, se pare că ploieştenii au gusturi exotice. „Cel mai bine s-au vândut mandarinii, clementinii, lămâii, care au preţuri între 80 şi 350 de lei”, spune comercianta Anca Stănescu, din Dâmboviţa.

În Casa de Cultură a Sindicatelor este amenajat un târg al producătorilor de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Aici sunt expuse haine şi pantofi de toamnă şi iarnă, la preţuri care variază între 10 şi 300 de lei. „Am fost de foarte multe ori la acest târg şi am cumpărat de fiecare dată produse ieftine dar bune.

Chiar am văzut nişte ghete de iarnă pe care cred că o să le cumpăr, dar deocamdată mai mă uit pe la standuri”, afirmă Gabriel Motran, un vizitator. Programul de vizitare al expoziţiei este până sâmbătă de la ora 10.00  la 19.00, iar duminică, în ultima zi a târgului, între orele 10.00  şi 14.00.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite