Plan integrat de gestionare a maidanezilor din Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile fac planuri pentru maidanezi Foto: Alex Policală
Autorităţile fac planuri pentru maidanezi Foto: Alex Policală

Prefectura Prahova a convocat, la finalul săptămânii trecute, primarii din judeţ la o dezbatere pe tema gestionării problemei câinilor comunitari. Prefectul Adrian Dobre a propus „un plan integrat“, care include realizarea de adăposturi şi găsirea unor surse suplimentare de finanţare

Odată cu aprobarea noii legi privind situaţia animalelor fără stăpân, prefectul de Prahova i-a chemat pe primarii din judeţ la o dezbatere pe această temă, reprezentantul Guvernului în teritoriu propunându-le adoptarea unui plan comun de măsuri pentru strângerea maidanezilor de pe străzi, potrivit cotidianului Telegraful de Prahova. Ideea unui „plan integrat de gestionare a problemei“ a apărut de mai multe luni, fiind susţinută îndeosebi de primarul Ploieştiului, municipiu unde autorităţile estimează că sunt peste 2.000 de câini comunitari pe străzi. Primarul Volosevici s-a plâns, în mai multe rânduri, că degeaba rezolvă un oraş problema dacă oamenii din localităţile vecine continuă să lase câinii liberi pe străzi.

Ideea planului comun a fost împărtăşită de primarii veniţi la discuţii. Spre uşurarea iubitorilor de animale, măsurile propuse nu includ eutanasierea câinilor, ci doar strângerea lor în adăposturi. „Există o problemă la nivelul întregului judeţ. Am făcut un recensământ, să spunem, prin interogarea tuturor localităţilor şi am constatat că există un număr foarte mare de câini. În urma discuţiilor purtate cu primarul municipiului Ploieşti, unde există această problemă a câinilor comunitari, am propus un dialog cu toate primăriile pentru a găsi un sistem integrat la nivelul judeţului de a gestiona problema câinilor fără stăpân. Acest sistem presupune implicarea mai multor instituţii şi a ONG-urilor care se ocupă de protecţia animalelor, dar şi implicarea Consiliului Judeţean în susţinerea proiectului, în finanţarea realizării de adăposturi", a declarat Adrian Dobre, prefectul de Prahova, citat de Telegraful.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite