Motanul Ferrari, din Ploieşti,care trăieşte „pe două roţi“ face senzaţie printre iubitorii de animale VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Motanul „Ferrari“ (foto Alex Policală)
Motanul „Ferrari“ (foto Alex Policală)

„Ferrari", un motan „încălţat" cu roţi de cauciuc, a devenit mascota unui cabinet veterinar din Ploieşti.

Un motan din Ploieşti a fost botezat cu numele unei maşini de lux. Şi asta după ce în locul lăbuţelor din spate i-a fost montat un cărucior pe două roţi ca să se poată mişca. În urmă cu patru luni, motanul a fost muşcat de un câine şi a paralizat. Un om cu suflet mare l-a dus la un veterinar , care l-a supus supus unei intervenţii chirurgicale pentru a-i salva viaţa. Rămasă fără labele din spate, felina se poate mişca acum doar cu ajutorul unui dispozitiv locomotor pentru animalele cu handicap. „Ferrari" poartă un ham de culoare roşie de care este ataşat un cărucior cu rotile de cauciuc, în miniatură.

„Un domn a venit să ne ceară ajutorul. «Ferrari» era pe atunci un pui de pisică în vârstă de două luni. Un câine maidanez l-a sfârtecat şi nu se mai putea mişca de la brâu în jos. Un alt medic l-a propus pentru eutanasiere spunând că nu are mari şanse să trăiască. Eu l-am operat, după care am încercat să găsesc o soluţie ca să-l «punem pe picioare». Ştiam că undeva în Bucureşti se fabrică dispozitive locomotorii pentru animalele cu handicap şi am dat comandă", povesteşte medicul veterinar Cătălin Popescu.

„Ferrari" nu este de vânzare

Salvatorul lui „Ferrari" l-a îndrăgit atât de tare pe motanul „pe roţi" încât a decis să-l păstreze. Felina cu nume de maşină de lux a devenit mascota cabinetului „Cuppy Vet" din Ploieşti. „Toţi sunt uimiţi de felul în care arată şi se mişcă pisicul. Este foarte drăgălaş şi cuminte. Îi ţinem şi la cabinet şi acasă, alături de alte 12 pisici. Are şi un prieten, pe Jack, un motan fără un ochi. Sunt nedespărţiti. Mănâncă şi dorm împreună, şi se joacă toată ziua", spune Cătălin.

Medicul care are grijă pe „Ferrari" nici nu se gândeşte să-l dea vreodată spre adopţie, chiar dacă a primit numeroase oferte în acest sens. „Face parte din familia noastră şi ne mândrim cu el. Ne distrează foarte tare când îl vedem cum se mişcă cu viteză pe roţi, ca şi cum aşa s-ar fi născut. Schimbă direcţia fără nicio problemă, merge chiar şi cu spatele sau cum spunem noi, dă viteza în marşarier . Singurul lucru pe care nu-l mai poate face este să se urce în copaci. Oricum nu pare deranjat de acest aspect", explică veterinarul.

Primeşte cauciucuri de  iarnă

Pentru sezonul rece, motanul cu nume de maşină va primi din partea salvatorului său o pereche de...cauciucuri de iarnă. Este vorba despre cele două roţi ale dispozitivului locomotor care vor fi înlocuite cu unele noi şi mai performante, care să-l ajute să se mişte mai uşor atât pe suprafeţe netede, în interior, cât şi pe afară, prin grădină.

Veterinarul salvator, apreciat de iubitorii de animale

Clienţii cabinetului veterinar unde se află  „Ferrari" îi laudă pe medicii care au salvat viaţa motanului. „Ar trebui ca şi doctorii noştri, de oameni, să facă minuni necondiţionat, fără să ceară bani, din dragoste pentru semeni. Dar, este o raritate. Îl apreciez şi-l felicit din toată inima pe tânărul veterinar care l-a operat pe pisic şi care acum are grijă de el", a spus Sanda Ionescu, o ploieşteancă iubitoare de animale.

„Este ceva cu totul deosebit. Nu credeam că o pisică poate merge în felul acesta, pe roţi. E ca şi un om cu handicap care se poate deplasa doar în cărucior cu rotile. Ar f bine dacă oamenii ar învăţa ceva din comportamentul acestor animăluţe. Ele ştiu să preţuiască viaţa şi nu se dau bătute de greu", a spus Mariana Lucaci, o pensionară din Ploieşti, care l-a văzut pe motanul „încălţat" de la „Cuppy Vet".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite