Piaţă tradiţională la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brânza cu busuioc este una dintre specialităţile târgului
Brânza cu busuioc este una dintre specialităţile târgului

Toate bunătăţile pregătite în copilăria noastră de bunica, pe vatra sobei sau în bucătăria plină de mirosuri îmbietoare s-au mutat, pentru câteva zile, între 3 şi 5 decembrie, la piaţa ţărănească organizată în supermarketul ploieştean Real.

Cu o garanţie 100% a provenienţei naturale şi ecologice, produsele de la târg sunt un răsfăţ tradiţional al papilelor gustative. Găsiţi aici telemea proaspătă şi veche, urdă, caş afumat, brânză de burduf şi în coajă de brad, specialităţi cu mărar şi busuioc, pastramă de oaie şi de viţel, cârnaţi, muşchi afumat, precum şi multe alte delicii specifice zonelor Braşov, Sibiu, Argeş şi Maramureş.

Producători care au migălit cu mâna lor, după reţete străvechi, toate aceste preparate, sunt la piaţa ţărănească pentru a vă da sfaturi despre cele mai bune combinaţii. "Nimic nu merge mai bine cu o friptură de Crăciun decât un pepene roşu murat doar cu apă şi sare, fără nici un pic de conservant. Sau un pahar zdravăn de zeamă de varză după câteva în plus de vin", recomandă Puiu Badea, venit la târg din Teleorman cu cele mai neaşteptate murături ecologice: mere, gulii, pepene galben şi roşu sau pere.

Bijuterii şi confecţii tradiţionale

La târg mai puteţi găsi ceaiuri, tincturi şi alifii terapeutice produse în munţii Apuseni, meşteri din Bucovina cu ouă încondeiate sau presărate de mărgele multicolore, ceramică tradiţională, cojocele şi căciuli de blană, mănuşi şi ciorapi croşetaţi, artizanat de la Corund şi Lupeni sau bijuterii indiene. „Peste 40 de producători şi meşteri populari din toate zonele ţării sunt la Ploieşti cu cele mai reprezentative produse tradiţionale româneşti", ne-a spus Corina Berciu, organizatorul evenimentului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite