Piață țărănească, de Crăciun, la Ploiești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă aveți nostalgia unui Crăciun rural, cu tot ceea ce presupune acesta, sunteți așteptați, de astăzi și până duminică, în parcarea de la Galeria Real, unde se desfășoară „Piața Țărănească".

Crăciunul din acest an se anunță unul bogat pentru ploieșteni, cel puțin din perspectiva târgurilor și a manifestărilor de sezon. Dacă aveți nostalgia unui Crăciun rural, cu tot ceea ce presupune acesta, de la preparate tradiționale din gospodăriile țăranilor și până la decorațiuni și vestimentație ieșite din mâinile pricepute ale gospodarilor, sunteți așteptați, de astăzi și până duminică, în parcarea de la Galeria Real, unde se desfășoară „Piața Țărănească".

„Este o ediție specială, de Crăciun, care își propune să adune, laolaltă, produse tradiționale și meșteșugărești. Așa cum cere tradiția la o piață țărănească, totul este pe degustate", îmbie ploieștenii la cumpărături Corina Berciu, organizatorul evenimentului.

Ca la bunica acasă

Telemea, brânză de burduf simplă și în coajă de brad, urdă dulce și sărată, cașuri și cașcavele specifice zonei Argeșului și Branului, cu verdețuri, cu nucă și cu usturoi fac masă bună, la Piața Țărănească, cu pastrama de oaie și berbecuț, cozonacii delicioși, zacusca de ghebe, merele glazurate și vestitele murături ale lui Nea Puiu: pepene galben murat, mere, conopidă și pere.

Ploieștenii vor putea degusta la fața locului și mâncăruri tradiționale la ceaun: tochitură, fasole cu ciolan, sărmăluțe, grătare, vin fiert cu scorțișoară.

„Nu vor lipsi meșteșugarii și artiștii hand-made care vor veni cu obiecte de ceramică, decorațiuni de Crăciun, produse artizanale de lemn, oale de sarmale din ceramică, căciuli, fulare, săpunuri de casă, bijuterii lucrate manual sau căciuli de blană din Moldova", ne-a mai spus Corina Berciu.

Târgul este deschis zilnic, între orele 9.00 și 21.00.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite