Piaţa imobiliară din Ploieşti este în „moarte clinică“. Apartamentele s-au ieftinit din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tranzacţiile imobiliare au loc foarte greu în această perioadă, punând în pericol afacerile agenţilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniu.Un apartament cu două camere îmbunătăţit a ajuns să coste 25.000 de euro, dar cumpărătorii nu se înghesuie.

Mulţi agenţi imobiliari din Ploieşti se plâng de faptul că atât criza, cât şi măsurile de austeritate luate de Guvern au influenţat negativ piaţa imobiliară.

„Abia dacă mai realizăm două tranzacţii pe lună, iar asta, pentru că nu mai există cerere de cumpărare, ba mai mult, în ultima perioadă, oamenii nici măcar nu au mai sună la noi pentru a se interesa de ofertele existente", spune avocatul Paul Dumbrăveanu, reprezentantul agenţiei Remax.

Acesta mai explică faptul că între ceea ce doresc cumpărătorii şi ceea ce vor să obţină vânzătorii de proprietăţi este o diferenţă mare, ceea ce determină nefinalizarea tranzacţiilor. „Dacă pentru o casă cu 250 de metri pătraţi un cumpărător este dispus să dea cel mult 80.000 de euro, vânzătorul speră să câştige pe ea cel puţin 120.000 de euro", a explicat avocatul.

Vânzări de nevoie

Potrivit specialiştilor, unele tranzacţii au loc în acest moment numai dacă proprietarii sunt disperaţi să vândă şi sunt dispuşi să lase la preţ.

Vasile Moroianu are de vânzare un apartament cu două camere, situat într-un bloc din cartierul Cina. Bărbatul spune că a făcut unele îmbunătăţiri locuinţei sale, a pus termopane şi parchet, iar acum se vede nevoit să îl vândă.

„Am dat anunţul acum trei luni, dar nimeni nu s-a arătat interesat. Am primit o oferă cu 25.000 de euro şi am refuzat-o, dar dacă mă gândesc mai bine cred că o să mai las la preţ, că aşa văd că nu fac nimic. Cu banii încasaţi vreau să-mi iau o garsonieră şi apoi, să-mi achit nişte datorii la bancă", explică ploieşteanul.

În pericol de faliment

În aceste condiţii, agenţii imobiliari cu greu fac faţă actualei crize financiare, mulţi dintre ei fiind în situaţia de a renunţa la afacerile lor, mai ales că, ei nu prevăd o îmbunătăţire a situaţiei în viitorul apropiat.

„Oamenii se tem să mai investească, pentru că nu ştiu ce îi aşteaptă. La fel suntem şi noi, nu ştim ce se va alege de afacerile nostre, mai ales că această situaţie ne afectează destul de mult în acest moment", spune George Barbu, un alt agent imobliar din Ploieşti.

Reprezentanţii agenţiilor imobiliare estimează o nouă scădere a preţurilor în domeniul imobiliar în următoarele trei luni.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite