Piața Centrală din Ploiești devine şantier. Modernizarea pune în pericol afacerile comercianţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul de modernizare a pieţei Halelor Centrale presupune refacerea pavajului şi a reţelelor de canalizare. În plus, tarabele greoaie şi vechi vor fi înlocuite cu altele noi, de ultimă generaţie, realizate din materiale uşoare.  

Începând de săptămâna viitoare, Piaţa Centrală din Ploieşti va intra într-un amplu proces de modernizare.  Potrivit ziarulprahova.ro, aceasta a fost împărţită în trei sectoare astfel încât lucrările să nu perturbe prea mult activitatea comercianților. Pe parcursul lucrărilor de modernizare, agenţii economici vor fi mutaţi, pe rând, într-o zonă special amenajată.

Reabilitarea va dura aproximativ două luni, iar costul investiţiei se ridică la 225.000 de lei, sumă asigurată din bugetul SC "Hale şi Pieţe" SA.

Tarabe noi vor apărea şi în celelalte pieţe

Nu doar în Piaţa Centrală vor fi montate tarabe noi, ci şi în cartierele Nord şi Vest. Investiţia se ridică la 570.000 de lei. Comerciaţii care îşi desfăşoară activitatea în piaţa din zona Halelor Centrale nu sunt deloc încântaţi de faptul că în această perioadă se vor realiza lucrări de modernizare.

"Păi trebuiau să facă acest lucru, nu acum, pe căldură, ci pe răcoare. Acum o să stăm cu bagaje după noi, să ne mutăm dintr-un loc în altul", s-a plâns Ionel Vişan, un negustor din Valea Călugărească, care vine zilnic în Piaţa Centrală din Ploieşti pentru a vinde fructe şi legume.

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite