Petrotel-Lukoil anunţă o posibilă poluare a Ploieştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă aerul va deveni irespirabil pe parcursul zilei de astăzi, de vină vor fi hidrogenul sulfurat şi bioxidul de sulf de la rafinăria din estul oraşului.

Printr-o notificare trimisă Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova şi Gărzii de Mediu, rafinăria Petrotel-Lukoil anunţă că, astăzi, va opri una dintre instalaţiile rafinăriei.

„În perioada de oprire a instalaţiei Tail Gas este posibil să se depăşească valorile limită de emisie pentru indicatorii bioxid de sulf şi hidrogen sulfurat", se precizează într-un comunicat al Prefecturii Prahova.

Comisarul şef al Gărzii de Mediu Prahova spune că situaţia va fi monitorizată de către reprezentanţii APM, iar în situaţia în care se vor constata abateri, rafinăria va fi sancţionată. „În momentul în care se vor constata depăşiri ale indicatorilor anunţaţi, vor fi suportate consecinţele legii. Amenda pentru nerespectarea autorizaţiei integrate de mediu este între 50.000 şi 100.000 de lei", ne-a declarat Ştefan Popescu. Hidrogenul sulfurat este un poluant gazos care poate afecta sistemul nervos şi aparatul respirator, iar bioxidul de sulf are efecte toxice mai ales asupra plantelor.

Petrotel-Lukoil a mai primit două amenzi, în valoare de 50.000 de lei, fiecare, de la Garda de Mediu Prahova, în luna februarie a acestui an, pentru o poluare masivă cu benzen.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite