Petre Ion Costache, fostul primar din Bănești, a fost eliberat din arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petre Ion Costache. Foto Adevărul
Petre Ion Costache. Foto Adevărul

Arestat preventiv la sfârşitul lunii martie a acestui an, pentru conflict de interese, trafic de influenţă şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, Petre Ion Costache, fostul primar din Bănești a fost eliberat din arest și va fi judecat în stare de libertate.

Procesul pe fond al lotului „Costache" se judecă la Curtea de Apel Ploiești, instanță unde magistrații au decis, pe 4 octombrie, temeinicia arestării preventive a fostului primar din Bănești și a unui alt inculpat în dosar, Vasile Eduard Gabriel.

Patru persoane sunt cercetate în acest caz, iar procurorii au stabilit că fostul primar a acordat unei firme administrate de ginerele său contracte pentru achiziţii bunuri şi servicii din bani publici. Este vorba despre două astfel de contracte, unul încheiat în anul 2007, celălalt în anul 2009.

De asemenea, anchetatorii îl acuză pe Costache că a primit 5.000 de lei pentru a interveni pe lângă un agent de poliţie din comună şi a-l determina pe acesta să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu într-un doar privind furtul unei conducte de către mai multe persoane inculpate în dosarul în care primarul a fost trimis în judecată.

Procurorii susţin că Petre Ion Costache i-a ajutat pe ceilalţi inculpaţi să sustragă o conductă care aparţine OMV Petrom, cauzând astfel un prejudiciu în valoare de 604.000 lei.

Recurs la ÎCCJ

Măsura arestului preventiv a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar pe 9 octombrie, instanța a decis înlocuirea arestului preventiv a lui Petre Ion Costache și a lui Vasile Eduard Gabriel cu interdicția de a părăsi țara pe parcursul procesului.

Cei doi au fost eliberaţi din arest chiar în seara pronunțării deciziei la ÎCCJ.

Potrivit deciziei instanței, fostul edil mai este obligat a) să se prezinte la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; b) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea de organul judiciar care a dispus măsura, respectiv Poliția Municipiului Ploiești, conform programului de supraveghere întocmit de organul de politie sau ori de câte ori este chemat; c) să nu își schimbe locuința fără încuviințarea instanței; d) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte nicio categorie de arme.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite