Ploieşti: Persoanele cu pielea sensibilă au interzis la soare şi la scăldat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Persoanele cu pielea sensibilă au interzis la soare şi la scăldat
Ploieşti: Persoanele cu pielea sensibilă au interzis la soare şi la scăldat

Frecvenţa cazurilor de persoane cu arsuri şi boli ale pielii cauzate de expunerea prelungită la soare a crescut în ultima perioadă la Secţia de Dermato-Venerice din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, dar şi la cabinetele medicale de specialitate din ambulator.

Ploieştenii sunt sfătuiţi să nu stea prea mult la soare pe timp de caniculă şi nici să nu facă baie în ape murdare. În caz contrat se pot alege cu arsuri ale pielii sau cu boli virale, infecţii bacteriene şi micoze cutanate, negi şi veruci.

Medicii specialişti spun că cei mai mulţi dintre pacienţii care s-au prezintat, în ultimele două săptămâni, la spital cu astfel de afecţiuni ale pielii sunt în special copii şi tineri, care s-au îmbăiat în ape insalubre, ori care au fost la ştrand  sau la mare, dar şi vârstnici care au muncit la câmp.

Staţi departe de soare!
Medicul Mihaela Chirică, şeful Secţiei Dermato –Venerice din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, precizează că expunerea prelungită la soare, la ore de vârf, atunci când este foarte cald afară, precum şi îmbăierea în ape netratate cu substanţe dezinfectante, creşte riscul apariţiei unor boli de piele.

Medicul  a mai spus că cele mai vulnerabile sunt persoanele cu pielea foarte albă care, din dorinţa de a căpăta un bronz închis la culoare, stau expuse cu orele la soare sau, mai grav, fac acest lucru fără să aplice niciun fel de cremă cu factor protector.

“M-am ales şi cu o arsură pe spate, dar şi cu o mâncărime în zona picioarelor. Sper să nu fie vorba despre o ciupercă. Am înţeles că te poţi alege cu aşa ceva dacă mergi la ştrand. O să fac tratament şi, cu părere de rău cred că o să cam uit de soare în vara asta”, a spus Tudor Darius, un adolescent din Ploieşti, care a avut nevoie de îngrijiri medicale după o zi de plajă.

Ca să nu aibă probleme de sănătate şi să se poată bucura în continuare de zilele de vară, medicii specialişti recomandă ploieştenilor să aplice cu generozitate produsele de protecţie solară, să folosească pălăriile de soare şi să nu stea la plajă în intervalul orar 11-14.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite