Ploieşti: Persoanele de vârsta a treia primesc ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Persoanele de vârsta a treia primesc ajutor
Ploieşti: Persoanele de vârsta a treia primesc ajutor

Fundaţia Forumul Naţional Reprezentativ al Vrâstei a Treia, filiala Prahova, a organizat ieri o întâlnire cu o parte dintre beneficiarii proiectului

Organizaţia nonguvernamentală Fundaţia Forumul Naţional Reprezentativ al Vrâstei a Treia, filiala Prahova a demarat un proiect prin care intenţionează să ofere sprijin persoanelor de vârsta a treia. Ieri, la sala de 200 de locuri a Palatului Administrativ, reprezentanţii Fundaţiei s-au întâlnit cu o parte dintre beneficiarii proiectului dar şi cu reprezentanţi ai Primăriei Ploieşti, ai Prefecturii Prahova şi ai Consiliului Judeţean Prahova.

Întâlnirea de ieri, care s-a numit „Pentru demnitatea persoanelor de vârsta a treia- Acum!” a vizat în primul rând sensibilizarea autorităţilor locale cu privire la problemele pensionarilor.

 La nivelul mai multor oraşe şi comune din Prahova, cum ar fi Sinaia, Mizil, Câmpina, Dumbrăveşti, Ceptura sau Boldeşti-Scăieni membrii fundaţiei derulează proiectul prin înfiinţarea  mai multor grupuri formate din reprezentanţi ai autorităţilor locale, asistenţi sociali şi membrii ai ONG-ului, dar şi câteva sute de persoane vârstnice din zonele respective, selectate pe bază de voluntariat.


Probleme şi soluţii
Pensionarii voluntari au prezentat fondatorilor proiectului probleme cu care se confruntă zi de zi, probleme care sunt foarte diversificate şi care vizează în general nemulţumirile lor legate de veniturile mici, aspecte referitoare la nerespectarea legii fondului funciar, însă bătrânii s-au arătat nemulţumiţi şi pentru că nu sunt solicitaţi să participe la acţiuni alături de voluntarii tineri.

„Există şi o a doua etapă a acestui proiect care se desfăşoară acum, etapă în care intenţionăm să extindem aceste activităţi în principalele localităţi şi oraşe din Prahova, în total fiind vizate în jur de 20 de astfel de zone. În următoare fază a proiectului, vom căuta mai mulţi voluntari din rândul persoanelor de vârsta a treia care doresc să se implice în acţiunile demarate de noi”, explică Dumitru Codiţă, preşedintele filialei Prahova a Forumului Naţional Reprezentativ pentru Persoanele de Vârsta a Treia.

La întâlnirea de ieri au mai participat şi reprezentaţii Fundaţiei Oamenilor de Ştiinţă Prahova, ai Biroului pentru Consilierea Cetăţenilor dar şi conducerea Muzeului Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova. La final, participanţii au fost invitaţi la Muzeul de Ştiinţele Naturii, unde a fost vernisată o expoziţie de goblenuri realizată de membrii clubului din cadrul instituţiei culturale. Expoziţia de goblenuri a fost vernisată însă şi cu ocazia Zilei Internaţionale a persoanelor de vârsta a treia, care va fi marcată pe 1 octombrie şi la Ploieşti, printr-o serie de evenimente special organizate pentru pensionari.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite